Sa tradicionalnim, srpskim sastojcima, ali potpuno drugačija: Ovakvu sarmu još niste jeli! (video)

Dolazi vreme praznika, a sarma je neizbežan deo kako novogodišnjeg, tako i božićnog menija. Mi vam donosimo recept za omiljeno tradicionalno jelo, svima dobro poznato ovoga puta spremljeno na malo drugačiji način.

Iako je svako priprema na svoj način, ovo ukusno jelo može postati još zanimljivije uz samo jednu malu izmenu u receptu bez pirinča u nadevu. Neka se i na vašem stolu nađu ove fenomenalne mesne rolnice. Poslužiti ih možete uz domaću proju i oduševićete ukućane.

Potrebno je:

400-500 gr šnicli (svinjske)

200 gr roštiljskih kobasica

200 gr suve slanine

250 gr suvih rebara

1 glavica crnog luka

2 čena belog

aleva paprika

listovi kiselog kupusa

začin suvi biber mleveni

lovorov list

ulje

Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk . Šnicle iseći na trake širine 2 sm. pa propržiti sa lukom pa, dodati začin, alevu papriku, seckan beli luk i mleveni biber. Izdvojiti listove kupusa zahvatiti kašikom meso i malo luka pa staviti na list kupusa, zatim iseći parče kobasice i list-dva suve slanine.  Saviti stranice lista kupusa pa uviti u sarmu. Na dno šerpe staviti list kupusa pa sarme uspravno ređati u šerpi. U sredinu staviti suva rebra i lovorov list, naliti vodom i staviti na tiho da se kuva 1.5 sat da lepo ukrčka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupussarmatrpeza
Komentari (0)
Dodaj komentar