Kvari ukus: Ovo je greška broj 1 pri pečenju pice koju pravi većina ljudi

Čini se da je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti da bi sve ispalo dobro.

Priprema testa

Testo se mora dovoljno „odmoriti“. Jedna je od najčešćih grešaka kad se prerano makne s toplog mesta. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo vazdušastije. Testo je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.

Sastojci za picu

Sos od paradajza najbolji je kad je domaći, a za njega je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza, potrebno ga je začiniti po želji i premazati testo. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jeste ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji.  Važno je i znati dobro iskombinovati sastojke kako pica ne bi bila preslana ili pak bljutava.

Zagrejana rerna

Sada, kad je omiljeno jelo spremno za poslednji korak, važno je obratiti pažnju na to da rerna bude dobro zagrejana. Treba je zagrejati na najjaču temperaturu i tek onda staviti picu pa peći najmanje deset minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškapica
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    I koja je to greška?

  • Anonimni

    Pica ko pica, najbitnije je testo bar meni, na testo može da se kombinuje svašta! Video sam davno još od drugarice da renda salamu i sir za picu i ja sam počeo to da praktikuje i tako mi bude najlepša, šampinjone volim samo iz tegle tj marinirane, sveže nikada ne bih stavio, obavezne su mi zelene masline ali one ne idu u rernu, već ih stavim već kada se pica nađe na tanjirima! Pelat nisam znao šta je do pre nekog vremena! Na testo stavljam kečap i malo origana i bosiljka, ako imam Heincov kečap koji je često na akciji u univer ili rodi i košta kao polimark koli je isto ok ali nekako taj heinc mi je omiljen. I to je PICA kod mene u kuhinji, verujem da svaka kuhinja ima neki svoj način. Svima nam je poznata legenda kako je nastala pica u Italiji, pravili su je od svega čega imaju od tuda i pica sa tunjevinom, ananasom i ko zna čime sve! Skoro sam probao a do tada nisam ni znao da postoji slatka pica i bila je super namazana sa nutelom na to je stavljeno voće seckane banane, malo kivija, grožđe, maline, kupine, ananas u kockicama i valjda je to bilo to, meni je bilo lepo!

  • Ja

    A ha! Sad znam sve

  • Tanja

    Sta znaci,, najjeftiniji sastojci“?

    • SW

      Pa, ovo sto obicni smrtnici mogu priustiti