Moćan eliksir: Ovaj Indijac se kune u recept svoje majke za dugovečnost

Veoma moćan eliksir u borbi protiv slobodnih radikala, a takođe je antiseptik i ima prirodno antiinflamatorno dejstvo

Dodavanje ovog moćnog jutarnjeg napitka u ishranu jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje!

Indijaca Taj Patel kaže da je odrastajući, kad god bi bio prehlađen, majka bi mu pravila mleko sa kurkumom. Nežna toplina kurkume zagrejala mi je grlo i ojačala telo.

“Kako su zdravstvene koristi kurkume zapadnom svetu već dobro poznate, pitao sam se zašto kurkumu ne pijem svaki dan?, piše Tejal Patel.

Ipak, priznaje da ne voli mlečnu opciju, ali kurkuma u ​​toploj vodi je jednako efikasna i postala je osnovni deo njegove jutarnje rutine.

Kurkuma je poznata kao moćan antioksidans koji se bori protiv kancerogenih slobodnih radikala, a takođe je antiseptik i ima prirodno antiinflamatorno dejstvo.

Kurkuma je nezaobilazna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj divni začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite svoju toplu vodu limunom.

Za dodatnu nit vrline dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može stabilizovati nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i duže se osećati zadovoljno).

Jutarnji eliksir – Topla voda sa limunom i kurkumom

Sastojci:

1 šolja tople (ne vruće) vode; a takođe možete da koristite šolju toplog mleka po vašem izboru (bademovo, sojino ili kravlje mleko)

¼ kašičice kurkume

Sok od pola limuna

Prstohvat cimeta (opcionalno)

1/8 kašičice meda ili agavin sirup

kašičica kokosovog ulja

Sve sjedinite i popijte. Tako ćete zdravo započeti jutro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

antiseptikeliksirimunitetnapitakzapaljenje grla
Komentari (0)
Dodaj komentar