Tajna savršenog testa za picu je jedan sastojak koji imate u frižideru

Najvažniji deo svake pice je zapravo testo, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti s jednim sastojkom koji većina ljudi uvek ima u frižideru.

Reč je o  jogurtu. Uz pomoć jogurta vaše testo za italijanski specijalitet će biti savršeno. U nastavku vam donosimo recept za najukusnije i najvazdušastije testo za picu.

Potrebno:

250 ml jogurta,
600 grama brašna,
1 kesica suvog kvasca,
100 ml ulja,
50 ml vode,
1 kašičica soli,
prstohvat šećera.

Priprema:

Zagrejte 250 ml jogurta, da bude mlako. U jogurt dodajte kesicu suvog kvasca, šećer, 50 ml vode i kašičicu brašna. Sve pomešajte i ostavite kvasac da reaguje oko 15 minuta. Prekrijte posudu krpom ili aluminijumskom folijom.

Kada kvasac naraste, dodajte 100 ml ulja i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno i mešajte. Ubrzo će biti toliko brašna da ćete ga moći oblikovati samo rukama, piše Noizz.

Sjedinite smesu i mesite testo oko 10 minuta, dok ne prestane da se lepi za ruke.

Onda oblikujte testo u pogaču i ostavite još pola sata da odstoji u posudi, prekriveno krpom. Nakon toga, testo je spremno, možete da počnete sa stavljanjem nadeva po izboru na picu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

picarecepttesto
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Za picu testo ne treba da bude vazdušato

  • Anonimni

    pica je sirotinjsko jelo. zato testo ide najprostije. brašno 00, voda 1/2,, 20g soli, 1/3 suvog kvasca. testo mora da odleži 36 sati u frižideru u bulama da bi se lepo rasteglo. fil zna se premaže se paradajz pelatom nakida se mocarela ili narenda tvrdi sir blački npr. kad se ispeče nabacati sveže listove bosiljka.. Margarita osnova svih drugih pica. tricolore