Zlata vredan trik uz koji će svako testo rasti kao ludo i biti mekano kao oblak: Dodajte mu 1 tajni sastojak

Više ne morate da budete iskusni u pravljenju peciva ili hleba, već je bitno da u testo dodate određene sastojke

Ako budete sledili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo.

Pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”.

Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan “šmek”!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pecivopekarsavettajni sastojaktestotrik
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Lela

    Jos moja prababa pa svi mi ostali u kisrlo testo kasiku sirceta dodajemo. Stari, a ne novi trik. Drugo, naravno nadoslo testo u zagrejanu rernu, ali postoje kisela testa koja idu u HLADNU RERNU. Ima ih vise. Ja npr.kada hocu brzu pogacu sa malo kvasca, zamesim i u hladnu rernu stavim bez narastanja.Moze i malo jos praska za pecivo( soda bikarbona bolja) , inace ne mora. Za 20 min.je gotova i veoma dobra.

  • V.d.Raka & V.A.Lucky

    Mala korekcija ‘anonimnog’ prvog komentara: „Nekada nisu trebali nikakvi ‘trikovi’ da bi testo naraslo i ‘diglo’ (i, „Vijagra“ za potenciju !) ,dodali smo testu „Digo“ kvasac i pojeli jednu malu kašiku“Digo“ kvasca pevajući „Budi se Istok i Zapad, budi se Sever i Jug!“ I ,mirna Bačka! E , to su bila dobra, stara, vremena!

  • V.d.Raka & V.A.Lucky

    Mala korekcija ‘anonimnog’ prvog komentara: „Nekada nisu trebali nikakvi ‘trikovi’ da bi se testo diglo ( i,“Vijagra“ za poten- ciju !) ,dodali smo testu „Digo“ kvasac i rojeli jednu malu kašiku „Digo“ kvasca, pevajući “ Budi se Istok i Zapad, budi se Sever i Jug!“ I,mirna Bačka! E , to su bila dobra, stara vremena!

  • Anonimni

    Nekada nije trebalo trikova da bi testo naraslo,dodali smo samo „Digo“ kvasac, i pevali „Budi se istok i zapad , budi se sever i jug !“ E , to su bila dobra , stara vremena ! P.S.- Potsećanje na dobra,stara vremena je prvi siguran znak starenja ?!