Domaćice, izbegavajte ovih 5 grešaka ako želite da vam domaća supa UVEK USPE!

Iako kuvanje supe izgleda kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo šerpu vode, povrće i meso, kuvanje savršene supe nije tako jednostavno. Kada kuvamo, mnogi od nas prave greške kojih nismo ni svesni.

1. Kuvanje na previsokoj temperaturi

U želji za brzim ručkom većina nas će čorbu kuvati na najvišoj temperaturi. U tom slučaju meso može biti suvo, a povrće prepečeno. Da bi se što bolje iskoristili svi sastojci, supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi. Snaga kuvanja treba da bude takva da se jedan ili dva mehurića pojavljuju na površini svakih nekoliko sekundi tokom procesa kuvanja.

2. Nema dovoljno soli

Ništa nije toliko važno kao pravi odnos soli i vode. Dok kuvate supu, obavezno je s vremena na vreme probajte da biste pogodili tačnu količinu ovog začina. Verujte svojim čulima radije nego receptu.

3. Ima puno vode

Iako mnogi od nas stavljaju goveđu ili pileću kocku u supu, ona može biti savršeno ukusna i bez toga. Supe napravljene samo od vode sa pravim odnosom začina i soli mogu biti odlične. Da biste pojačali aromu supe, možete probati sa začinom po želji. Naime, pred kraj kuvanja dodajte malo parmezana za lepši ukus.

4. Prekuvavanje povrća

Iako mnogi stavljaju povrće u šerpu odmah na početku kuvanja zajedno sa mesom, ovo je greška koju svakako treba izbegavati. Naime, povrću je potrebno mnogo manje kuvanja nego mesu, pa ga treba postepeno dodavati u supu, u zavisnosti od toga koliko se kuva. Odmah na početku možete staviti celer i luk i meso, a u poslednjih pola sata dodati šargarepu i ostalo povrće po želji.

5. Neprikladni začini

Da bismo poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu, često znamo da eksperimentišemo sa začinima i pritom preteramo. Iako su začini najbolji način da poboljšate ukus i izgled supe, pri izboru treba da vodite računa da se ukusi dobro uklope. Probajte sa sveže mlevenim biberom, začinskim biljem ili naribanim parmezanom. Odličan dodatak krem supama su jogurt, pavlaka, a možete probati i pržene semenke bundeve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

greškehranasupa
Komentari (0)
Dodaj komentar