Jagode vam se brzo pokvare? Uz ovaj trik, mnogo duže će ostati sveže

Jagode su omiljena prolećna voćka, ali jedan od najvećih mana im je kratak rok trajanja. Kao i sa svim svežim, namirnicama, ukoliko ih odmah ne iskoristite, u roku od dva dana možete primetiti buđ na njima iako su stajale u frižideru.

Jagode imaju antioksidanse, vitamin C, folate, kalijum, mangan, vlakna i magnezijum, prema organskim činjenicama.

Jagode se takođe pripisuju poboljšanju vida i funkcije mozga, kao i ublažavanju visokog krvnog pritiska, artritisa, gihta i nekoliko kardiovaskularnih bolesti. Neki su jagode čak povezali s jačanjem imunološkog sistema, kao i sa sprečavanjem nekih vrsta raka i preranog starenja.

Ali ne možete dobiti nijednu od tih strašnih pogodnosti ako su vam se jagode pokvarile i prekrivena plesnima.

Ipak, postoji rešenje kako da vaše jagode duže ostanu sveže u frižideru.

Tri stvari će vam biti neophodne za ovaj trik koji će pomoći da vaše jagode duže traju.

Dobra vest je da ih već verovatno imate u svojoj kući. Biće vam potrebno alkoholno sirće, voda i cediljka.

Prvo sipajte pola šolje sirćeta i 2.5 šoljice vode.

Namočite jagode u ovom rastvoru na nekoliko minuta. Sirće će uništiti sve spore plijesni ili bakterije zbog kojih će se vaše jagode pre pokvariti.

Sada je vreme da dobro isperete jagode. Iznenadićete se koliko voda izgleda prljavo kad završite s ispiranjem.

Važno je temeljno osušiti jagode nakon svega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jagodesvezinatrikvoće
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Izbegavajte ne samo da kupujete i jedete jagode, nego i da im pridjete ili da ih pipate. To je toliko zatrovano i genetski modifikovano, da predstavlja u najmanju ruku otrov. Nasa drzava je unistila poljoprivredu te ne postoji proizvodnja jagoda. Sve sto vidite po prodavnicama je od proizvodnje u staklenicima koje ni svinje ne bi jele. Zasto je to tako? Evo u cemu je stvar. Vladajuca garnitura i ova i prethodna, je unistila poljoprivredu u Srbiji po nalogu zapadnjaka da bi smo za njih predstavljali trziste na kojem ce plasirati robu izmedju ostalog i jagode. Normalno onda se oni bogate sve vise a mi propadamo sve vise. Sa druge strane, proizvodnja u staklenicima omogucava prodaju jagoda po basoslovnim cenama za razliku od konvencionalne prodaje. Ljudi hoce sa malo rada da se obogate na brzinu. Inace generalni problem postoji, i on ce nam doci na kraju glave, sto nas ucenjuju sa bilo cime da bi nas navodno primili u Evropsku Uniju. Secate se nekad smo se bili zalaufali da cemo uci u Uniju itd. a danas smo se spustili na zemlju i ukaprali da je Evropska Unija do granica bivse Austrougarske sa par izuzetaka i da Srbiji i Turska nikada nece biti clanice. Ista ta Unija cak i Hrvate recimo ne tretira podjednako. Iako su oni ravnopravna clanice njoj su prihvatanjem zapretili da svoju robu ne mogu da prodaju na Zapad vec da uzmu trziste Srbiji npr. Pogledajte, umesto da mi otvaramo prodavnice, mi pustiil hrvate da rade posao kod nas? Da li sada shvtate na primeru jagoda, koliko smo drzava bez drzavnosti, bez integriteta i suveriniteta, koliko moramo da radimo kako nam kazu. Mi smo robovi u modernom neokolonijalizmu koji se realizuje modernim metodama ucene, novcem i robom.