Jedan tajni sastojak palačinkama će dati neverovatan ukus

Nema ničeg lepšeg od domaćih palačinki, sveže ispečenih za doručak ili večeru. Prozračne i lagane obožavaju svi, i svako ima svoj recept za one savšene. Međutim, postoji jedan jednostavan sastojak koji će vaše palačinke pretvoriti iz dobrih u neverovatne.

Vaša baka je možda pored šporeta čuvala masnoću od prženja ili pečenja i upravo je to ta masnoća – „tajni“ sastojak koji će oplemeniti okus mnogih jela.

Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Vrlo jednostavno: ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite potom prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi – oko 30 minuta. Zatim pripremite čistu staklenu teglicu ili keramičku posudu s poklopcem. Mast pažljivo procedite kroz finu cediljku ulivajući ga odmah u teglu. Proceđivanjem ćete dobiti čistu mast – bez zagorelih komadića slanine. Pričekajte da se mast ohladi i stvrdne pa tek onda zatvorite teglu. Mast potom čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).

A potom napravite palačinke: zagrejte tiganj, ali umesto da ga premažete uljem ili maslacem, dodajte masnoću od slanine. Zatim ispržite palačinke kao što to obično radite.

Rezultat: palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivicama i nadasve su ukusne. Dodajte nadev po želji i uživajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

palacinketajni sastojak
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ja ih uvek pecem na masti,nasoj domacoj,ne biljnoj,tako je radila moja majka,isavrsene su…

  • nebitno

    Otrov.

  • Anonimni

    Bo\e, koja glupost