Jednostavan način da oljuštite beli luk: Potrebno vam je samo ovo (video)

Ljuštenje belog luka može biti prava noćna mora. Iscrpljujuće ljuštenje tankog sloja zaštite oduzeće vam puno vremena, i najverovatnije vas iznervirati. Ali, postoji jedan trik koji će vam omogućiti da dobijete celu glavicu belog luka bez zaštitnog sloja i to za manje od minuta.

@cravingsbychrissyteigen

Peel a whole head of garlic in under a minute 🧄✨ Put a whole garlic bulb (unpeeled and untrimmed) in a bowl and cover halfway with water. Microwave for 30 seconds.✨ Remove from the water and pat dry.✨ Using a utility or chef’s knife, slice off the root end of the garlic.✨ Gently squeeze out the cloves of garlic. Some may need a little coaxing, but the skins should pop off without the sticky, garlic paper mess!

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Kako prenosi The Sun, trik je na Tik Toku podelila stranica Cravings by Chrissy Teigen, a video je pregledan više od 600 hiljada puta otkako je objavljen.

– Stavite celu neoljuštenu glavicu belog luka u posudu i do pola prelijte vodom. Zatim stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi pre nego što je izvadite iz vode i osušite. Nakon toga kuvarskim nožem odsecite celi korijen belog luka  – piše u opisu videa.

U nastavku videa piše da treba nežno istisnuti češnjeve belog luka iz ljuske. Nekim češnjevima će možda biti potrebna mala pomoć da se oljušte do kraja, ali kod većine bi ljuska trebalo samo da sklizne.

Mnogi korisnici ostali su impresionirani ovim trikom pa svoje su svoje oduševljenje odlučili da podele u komentarima.

– Gubio sam toliko vremena na ljuštenje belog luka i sada mi govorite da je to tako jednostavno? – komentarisao je jedan korisnik.

– Moj život se sada promenio za 180 stepeni – dodao je drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beli lukljustenjetrik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Noćna mora, o čemu vi to?Ispada da je najprostije ljuštenje teško kao rakenta nauka?Oljušti se najobičnijim nožem za tri sekunde bez tiktokera i njihovih „hakova“.Mnogo se brže i lakše oljušti od crnog luka i još mnogih drugih namirnica, a ljuštili ga ljudi davno pre glupog tiktoka i korisnika istih.Ispada da su odjednom svi postali mudraci i hakeri za stvari koje svako normalan radi već vekovima.Nekako je sve bilo jednostavnije dok su klinci igrali klikere i žmurke…