Jednostavan način da proverite da li vam je nož oštar: Trik sa vodom oduševiće sve domaćice

Svaka domaćica zna koliko je bitno imati kvalitetne i oštre noževe. Ništa gore ne može da se desi nego kada krenete neki ručak da pravite a određenu namirnicu ne možete da isečete jer je nož tup.

Ovaj jednostavan tik će vam pomoći da odredite da li su noževi u dobrom stanju ili im treba oštrenje.

Sada već i više nego popularan video na TikTok mreži, oduševio je mnoge, a za samo tri meseca je prikupio više od četiri miliona pregleda.

@melissmmings

Since my last kitchen hack did so well. #hack #sharp #utensils #kitchenhack

♬ original sound – Michael

Sve što treba da uradite je da oštricu noža stavite pod mlaz vode. Obratite pažnju, ako nema nikakvih promena nož je oštar i spreman za korišćenje.

Najjednostavniji način da naoštrite noževe, jeste da kupite takozvani čelik za oštrenje, metalna šipka koja se prodaje s većinom setova noževa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nozoštrenjeostrinasečivo
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Gari

    Veoma opširna tematika i nije uopšte jednostavna.Nije svaki nož dobar nož.Nije svejedno od kog je čelika, kakva je izrada i termička obrada, nije svejedni ni kako i čime se oštri nož.Ovo sa vodom je totalna glupost.Proba se najlakše sa parčetom papira, a ako nož nije oštar, onda se pristupa oštrenju.Opet, ima gomila tutorijala na YT koje prezentuju profesionalci, pa treba isfiltrirati koji vam način više odgovara, pod uslovom da imate kvalitetan nož, ili kao većina domaćinstava, neke jeftine kopije od lošeg i mekanog čelika.Takvi se jako teško oštre, a veoma brzo gube oštrinu.Kao što već rekoh, tematika je veoma kompleksna i da ne dužim puno, bacite pogled na YT.