Kuvarica otkrila odličan trik kako da luk savršeno isećete na kockice

Jedna žena na Tik Toku otkrila je odličan način seckanja luka koji bi mogao da uštedi vreme, ali i smanji suze. Naime, kuvarica i nutricionistkinja pod korisničkim imenom @frommylittlekitchen, detaljno je opisala i demonstrirala kako se savršeno seče luk na kockice, piše Express.

@frommylittlekitchen

Literally life-changing 🤯🧅 #kitchenhack #cuttingonions #foodhacks #mealprep #fyp

♬ original sound – Melanie Lionello

Kuvarica u videu drži luk okrenut naopako i uspravno, nakon što je odsekla krišku s vrha radi stabilnosti. Zatim drži vrh luka za donji deo i nožem seče glavicu. Nakon toga okreće luk na stranu i secka ga. Rezultat je savršeno iseckan luk na kockice.

„Ne mogu da verujem da sam tek s ovoliko godina saznala da se luk može tako seći. Recite mi da nisam jedina“, napisala je u opisu videa.

Njen video prikupio je preko šest miliona pregleda, a korisnici su bili oduševljeni ovim načinom seckanja luka, pa su to brzo i podelili u komentarima.

„57 godina suza od luka i tek sada saznajem za ovo“, napisala je jedna korisnica.

„Ovo bi trebalo da nas uče dok smo mali“, komentarisala je druga, a treća je dodala: „Moja baka me je naučila ovaj trik pa ja i ne znam za drugi način, a nikada nema suza!“

Nutricionistkinja je u jednom od videa objasnila i zašto nam zapravo od luka idu suze. Naime, sečenjem luka otvaraju se ćelije koje su pune tečnosti. Ta tečnost meša se sa sumporom koji luk apsorbuje iz tla s drugim mineralima. U tom mešanju nastaje sin-propanethial S-oksid, koji se pretvara u paru i iritira oči. To stvara osećaj žarenja i peckanja, što uzrokuje suze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

luksečenjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar