Napravite domaći maslac u jednoj običnoj plastičnoj flaši, oduševićete se

Jedna Britanka je podelila je na TikToku metodu pravljenja maslaca i oduševila pratioce. Za izradu vam treba slatka pavlaka sa 48 posto mlečne masti i posuda u kojoj ćete ga dobro protresti.

– Uzmite pavlaku i uspite je u staklenku ili plastičnu flašu. Važno je jedino da ima dovoljno široko grlo – započinje uputstva o izradi žena koja na TikToku obavljuje pod nadimkom @sassbakes.

@sassbakes

Watch a really chaotic video of me making butter! #tiktokbaking #butter #howto #recipe #caketok #bakingtok #foodtok #PrimarkSummerUp #cooking #moneysaving

♬ Pope Is a Rockstar – SALES

Zatvorite flašu i dobro protresite sve dok se sadržaj ne zgusne do zadovoljavajuće teksture.

– Možda imate dojam da će vam otpasti ruke i mislite da maslac ne može postati gušći, ali varate se. Nastavite ga tresti i zgusnuće se i usiriti, a pritom će postati sočniji – otkriva ona.

Kad u posudi čujete zvuk tečnosti kada je tresete, maslac je gotov. Tečnost koja je preostala u flaši je mlaćenica, tako da je nemojte bacati jer je odlična za izradu palačinki i poslastica.

Istisnite rukom višak tečnosti iz maslaca pretvarajući ga u grudvu, a potom pod običnom vodom iz slavine isperite grudvu sve dok voda ne bude čista. Možete dodati i malo soli.

Pratioci su se oduševili trikom.

– Hvala ti! Obožavam kuvati, ali maslac je postao preskup – napisala je jedna pratiteljka u komentaru, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

buterMaslac
Komentari (0)
Dodaj komentar