Skuvajte ga ovako i pirinač više nikada neće biti lepljiv i gnjecav! (VIDEO)

Svo mislimo da je dovoljno pirinač samo staviti u ključalu vodu, poklopiti i skuvati. Međutim, složićete se, neretko ispade gnjecav, a nekada i nejesetvi.

Poznati britanski kuvar Tristan Velč nedavno je na svom TikToku nalogu do detalja objasnio kako se pravilno kuva pirinač i kako da svaki put bude savršeno skuvan. Tajna je jednostavna – neophodno je dobro ga isprati pre nego što započnete proces kuvanja!

Pirinač ubacite u činiju i tri puta ga isperite, sve dok voda ne postane potpuno čista; ovo pomaže u uklanjanju viška skroba koji zapravo i čini pirinač lepljivim.

„Pirinač potom stavite u šerpu i prelijte vodom. Voda treba da bude za oko pola prste iznad pirinča. Upalite šporet na maksimalnu temperaturu, ali kada voda počne da vri, smanjite je najnižu moguću. Potom pažljivo stavite kuhinjsku krpu preko šerpe, te je poklopite. Ostavite pirinač da se kuva još 10 minuta. Kada je sve gotovo pirinač bi trebalo da bude pahuljast“, ističe Velč.

@chef_tristan_welch

Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice – every time! 🍚 #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Imajte na umu da vreme kuvanja pirinča nakon što voda proključa, ipak zavisi od vrste i tipa pirinča, te ga za svaki slučaj probajte pre nego što ga sklonite sa vatre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvanjepirinačpriprema
Komentari (0)
Dodaj komentar