Pravite li ovu veliku grešku kada pržite pečurke: Evo kako se zapravo spremaju

Jedna kuvarica koja svakodnevno deli trikove i savete za kuvanje na TikToku, tvrdi da pečurke ne treba da se peru, jer su navodno zbog toga kasnije tokom kuvanja pune vode.

Njen savet je da svu prljavštinu sa njih skinete tako što ćete ih oljuštiti.

@tastyentertaining

Team peel? Or Team peel? #kitchenhack #learnontiktok #hacklife #tiktoknana

♬ Mario – JJD

Anita tvrdi da pečurke prilikom ispiranja vodom svu tu vodu upiju, što kvari njihov ukus. Ona pokazuje kako pečurkama prvo vadi peteljku, a zatim ih okreće i ljušti „kapicu“.

Ipak, njen video izazvao je oprečne komentare jer se jedni pitaju kako je moguće da neko ne ljušti pečurke, a drugi komentarišu da nisu imali pojma da pečurke mogu da se ljušte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvanjepecurkesavet
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kakvi glupi saveti za glupe ljude, domaćice ili domaćine

  • Sandra

    Bre, bre…. Zar samo šampinjone svrstavate pod pečurke?!!! Probala sam bar 20 vrsta pečuraka, i samo se šampinjoni gule, a i ne moraju. I netačno je da upijaju vodu, osim ako ne stoje neko vreme u vodi. Ako se brzo operu pod mlazom vode, ne upijaju.

  • Anonimni

    Da pecurke treba ljustiti

  • Anonimni

    Ljudi su sve gluplji i gluplji….

  • Anonimni

    Budalaština Sve što se jede treba da se opere. Gljive inače sadrže izuzetno visok procenat vode ali to ne menja činjenicu da su one po sastavu najvrednije proteinima i tako slične mesu. Bukovače su posebno važne za dijabetičare

    • Brusli

      Šampinjone (to jestiropor, a ne pečurka), treba obrisati čistom krpom. U slucaju velike zaprljanosti,što je retko, jer su iz komposta sa polica, a to je najčešće sve uredno i pri branju se ne prljaju, krpa moze biti vlažna. Lisičarke, blagve, vrganje, crne trubice, mlečnice(ako neko voli gorčinu), bukovače, pile šumsko i ostalo blago iz prirode…direktno na termičku obradu. Treba ruke prati..i biti zdrav🙃

      • Zoka

        Nisam imala pojma da se gljive ljušte mada sve je moguće