Špagete od „milion dolara“ trenutno su najpopularnije jelo na svetu (VIDEO)

Na TikToku su trenutno najpopularnije viralne špagete koje su se istakle u moru od na milione onlajn recepata. Reč je o zapečenim špagetama nazvanim „milion dolara“, a za koje je recept postao viralan iako na internetu postoji more recepata za testeninu, prenosi 24sedam.rs.

Vreme pripreme:

oko 40 minuta

Sastojci:

500 g mlevene junetine

1 luk sitno iseckan

1 paprika

1 kašičica luka u prahu

2 čena belog luka

1 kesa špageta

1 konzerva paradajz sosa

2 kašike putera

2 šolje guste pavlake

2 šolje parmezana

2 šolje mocarela sira

so, biber po potrebi

Priprema

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni i stavite špagete da se kuvaju.

2. U veliki tiganj na srednje jakoj vatri stavite mlevenu junetinu, crni luk, papriku i začine. Kada je povrće omekšalo, umešajte sos od paradajza i smanjite vatru te dinstajte 15 minuta, povremeno mešajući.

3. U drugoj šerpi istopite puter, dodajte beli luk, promešajte, pa stavite pavlaku, parmezan, so i biber. Kuvajte dok se sir ne otopi i dobijete sos.

4. U to dodajte proceđene špagete i promešajte. Sipajte u vatrostalnu činiju špagete i sos, pa prelijte sosom od paradajza i mesa. Pospite mocarelom i parmezanom. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Kako to sve izgleda u praksi, pogledajte u videu koji sledi:

@whatsmomcookin

Viral tiktok pasta, million dollar spaghetti. Whatever you call it, you can call it delicious! #viral #pasta #yummy #dinner #familydinner #winterrecipe #whatsmomcookin #food #cooking #winter #ReadySetLift

♬ Cooking – Oleg Kirilkov

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mesoreceptspagete
Komentari (0)
Dodaj komentar