U mleveno meso uvek dodajte ovu namirnicu: Ćufte, pljeskavice, pa i musaka biće daleko sočniji i mekši

Trik profesionalnih kuvara

Malo ko zna da jelima od mlevenog mesa možete umnogome da poboljšate ukus samo ako im dodate jedan sastojak.

Reč je o prašku za pecivo.

Profesionalni kuvari znaju da prašak za pecivo ne utiče ne samo na teksturu proizvoda od brašna, kao što su hlebovi, peciva i kolači. Prah koji se dodaje kako bi pomogao da testo ili smesa od brašna narastu, budu rastresitiji kada se peku i imaju veći volumen, slično radi i mesu.

Zahvaljujući prašku za pecivo meso će biti mekše, rastresitije, izbeći ćete stvaranje grumenčića, pa čak i potencijalno gumenu teksturu. Jela od mesa će biti neverovatno sočna i mekana, posebno ako spremate pljeskavice ili ćufte.

Prašak za pecivo se dodaje pri kraju pripreme jela i to u maloj količini. Ako na primer, mešate sastojke za ćufte, prašak dodajte na kraju i izmešajte da se ravnomerno raspredi, pa smesu ostavite da malo odstoji pre prženja, piše Stvar ukusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvarmleveno mesosavetsočnotrik
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Glupost

  • Anonimni

    Samo glupost pricate kakvi prasak za pecivo nista nema lipse od prirodniga jela

  • Jeca

    Jos nesto, ne mojte nikada u musaku stavljati ni prasak ni sodu bikarbonu. To je strasno sta se ovde pise. Nego u cufte, pljeskavice , cevape samo. Eventualno i u rolat od mlevenog mesa. Znaci u jela koja se peku, prze, a ne u musaku, punjenu papriku i sarmu koja se kuvaju. To bi bilo pogresno. Ja to nikada ne bih

  • Jeca

    Zna se za ovo nista novo. Nemojte nikada mnogo stavljati praska za pecivo. Ja na 500g mesa stavim nesto manje od 1/2 kasisice . Ja imam one jako male kasicice za kafu, te nju 1 stavim . Pa ako imate i vi stavite tu 1 kasicicu i nemojte je puniti do vrha , nego normalno. Jer kod praska za pecivo treba strogo paziti, a to niko ne napise. Ukoliko mnogo stavite nece biti dobro , jer cete osetiti itekako na jeziku prilikom konzumiranja hrane. Imam iskustva i to vam je moj savet, s obzirom da sam veoma iskusna i dobra domacica mozete mi verovati 100% Isto tako i sodu bikarbonu koja je po meni bolja, stavite manje nego praska za pecivo. Na 500g mesa 1/4 obicne kasicice

  • Nena

    Lepo daju savet,a niko ne napise koliko mesa i koliko praska za pecivo,mora postojati neka razmera,a ne otprilike.