U nadev za punjene paprike uvek dodajte 1 sastojak: Daće baš dobar šmek i podići ukus jela na novi nivo

Trik koji praktikuju mađarski kuvari

Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji. Retko koji Srbin ne voli kombinaciju upečatljivog ukusa paprike i savršeno začinjenog mlevenog mesa, ali oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji znaju da se i najlepši ukus može nadograditi i postati još bolji.

Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene!

Voda u kojoj se kuvaju

Nakon što se napune nadevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.

Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.

Nadev

Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno seckane ispržene slanine u nadev od pirinča i mlevenog mesa. Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo, piše Lepa i srećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kuvarnadevpunjena paprikasavetitajni sastojak
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • ruzica

    Tako i ja kuvam. Lagano letnje jelo. I dva tri dana nema kuvanja, pogotovo kad su vrucine

  • gordana.

    Punjene paprike se po klasicnom receptu kuvaju u čorbi ,koju pravim pre nego sto ubacim punjenje paprike a sastoji se od zaprske brasna u koju se doda mleven svez paradajz ili kuvan i vode po potrebi .Kada provre čorba stavljaju se paprike i kuvaju na ringli ili se zapeku u rerni.Pošto se paprike , posebno leti zatvaraju kolutima paradajza ,mada ja paprike zatvaram i s kolutićima krompira sasvim odgovara ovakva čorba.A nadev je kao i kod mađarskih kuvara od mesa i pirinča po srazmeri na otprilike 13 srednjih babura ide pola kg junećeg mlevenog,šoljica od kafe pirinča i jedno jaje na kraju .Slaninica prema ukusima nije obavezna. Čovek sam kome nisu omiljeno jelo punjene paprike ali su kao jelo zahvalne jer mogu da obezbede ručak dva tri dana.