Uz ovaj TRIK, SVAKO JELO POSTAJE SPECIJALITET

Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dalji bolji šmek! Verujemo da ćete ga isprobati koliko danas. Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

“Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja”, napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunjevinom.

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost.

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni sistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato – ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jelotrikukus
Komentari (0)
Dodaj komentar