Više neće biti lepljiv: Kako se pravilno podgreva pirinač – s kockicom leda

Pirinač ima najbolji ukus kad je rastresita i vazdušasta. Ako se pirinač koji vam je preostao od prethodnog dana zagrije, popularni prilog često više ne ispunjava naša očekivanja, jer su zrnca prilično tvrda i suva. Međutim, uz pravilnu metodu zagrevanja, pirinač može za kratko vreme  povrati željenu konzistenciju – s ovim jednostavnim trikom s kockom leda.

Zagrejte pirinač zajedno s kockom leda

Kako bi pirinač od prethodnog dana bila fino pahuljasta i meka, postoje razne metode i saveti za podgrevanje u mikrotalasnoj pećnici i na šporetu. Ali, znate li jednostavan trik s kockom leda? Kocka leda ključ koji obezbeđuje da prilog opet ima savršenu teksturu i bude svež kao što je bio nakon kuvanja. Razlog: ako se kocka leda zagreje u mikrotalasnoj pećnici zajedno s pirinčem, ona se ne topi, već led samo oslobađa vlagu i tako vraća pirinač u meko stanje.

Ovako funkcioniše trik

Pirinač stavite na tanjir, a kocku leda stavite na sredinu. Zatim nakratko zagrejte tanjir u mikrotalasnoj pećnici dok pirinač opet ne bude mekan i topao. Izvadite kocku leda i ponovo ćete moći da uživate u pirinču kao da je tek skuvan. Sjajno, zar ne?

Savet: kocka leda može pomoći i pri zagrevanju u šerpi. Međutim, budući da se ovde brže i lakše topi, najbolje je kocku leda prethodno razbiti na nekoliko komadića. Prvo u pirinač dodajte nekoliko komadića leda i pričekajte da vidite kako pirinač dobro upija tečnost dok se zagreva. Ako je pirinač još previše suv, možete dodati i preostale komadiće leda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kockicaledpirinačpodgrevanje
Komentari (0)
Dodaj komentar