Za samo 5 minuta: Neobični trikovi za čišćenje belog luka

Postoji nekoliko trikova za brzo čišćenje belog luka

Trik 1
Ovo je jedan od najboljih načina da se kora belog luka očisti za manje od 5 minuta. Postavite ceo beli luk u mikrotalasnu na 30 sekundi. Kada ga izvadite iz mikrotalasne pećnice, kožica će biti ispržena. Oljuštićete je lako i jednostavno.

Trik 2
U posudu sa vodom, potopite luk zajedno sa ljuskom. Posle sat vremena izvadite luk i pritisnite ljusku. Ona će se u potpunosti odvojiti od češnja belog luka.

Trik 3
Beli luk možete očistiti tako što ćete beli luk staviti ispod noža i čvrsto ga pritisnuti dlanovima.

Trik 4
Stavite beli luk u posudu sa poklopcem i tresite je energično 5 do 9 minuta, neprekidno. Uskoro će se ljuska i mahune u potpunosti odvojiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beli lukčišćenje belog luka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Da stavim luk u serpu i energicno da tresem 9 minuta? To ni u Alan Fordu necete moci da pronadjete. Sve prethodne metode, termodinamicke i mehanicke unistavaju vrednost namirnice. Moj vam je savet da usporite malo u zivotu i da polako sa uzivanjem oljustite luk kao sto su to radile nase bake koje su spremale ukusna jela. Ja ne razumem zbog cega stalno gledate da uradite nesto brzo? Koji je smisao svega togu u zivotu? Je li su danasnje generacije nervozne, neuroticne, nestrpljive, da li se tresu, zivcane, mrzovoljne, ljenje? Sta je problem? I sta kada oljustite luk za 1 sekundu, i sta ako spremite jelo za 15 minuta i sta ako pojedete za dva minuta? I sta onda?