Zvuči nespojivo: Samo kašika namirnice koju svi imamo svaku glazuru čini savršenom

Pravljenje svlinkaste, glatke glazure može biti izazovno, bez obzira na to da li se radi o komplikovanoj torti ili jednostavnim kolačima. Ponekad smesa postane previše gusta ili se stvrdne, dok je u drugim slučajevima puna grudvica koje jednostavno ne izgledaju lepo, niti imaju dobar ukus na vašim pečenim poslasticama, prenosi 24sedam.rs.

Srećom, postoji nekoliko trikova koje možete primeniti kako biste pomogli da vaš glazura ostane svilenkasta, glatka i da zadrži svoj odličan ukus. Jedan takav trik je da u glazuru dodate malo majoneza. Majonez može pomoći da se izglade grudvice i neravnine te da preliv za torte dobije odličnu konzistenciju. Osim toga, može učiniti vašu glazuru dodatno kremastom.

Upotreba majoneza prilikom kuvanja, uključujući dodavanje u glazuru, nije tako čudna kao što vam možda zvuči. Majonez je tajni sastojak mnogih pekarskih proizvoda, uključujući kolače i torte. Ovaj sastojak sadrži ulje, žumanca i malo sirćeta. Ulje i žumance u majonezu prvenstveno pomažu da se glazura izgladi i poboljšavaju joj konzistenciju, dajući kremast osećaj u ustima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glazuramajoneztorte
Komentari (0)
Dodaj komentar