Recept za najbolje knedle za supu

Sastojci:

– 1 jaje

– oko 3 kašike griza

– malčice ulja

– pola kašičice vegete

Priprema:

U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste.

Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je oko 3 kašike griza.

Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Dodajte i vegetu, izmešajte i obavezno ostavite 5,6 minuta da odstoji. Onda ćete videti da li masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.

Nakon što je testo za knedle gotovo, kašiku umočite u vruću supu, a zatim uzimajte knedle. Posle svake knedle umočite kašičicu u šerpu u kojoj se kuva supa, a ukoliko vam se knedla zalepi i ne sklizne lepo, operite je ili zamenite drugom da vam se ne bi i ostale knedle lepile za nju.

Stavljajte knedle u vruću supu i vratite na šporet da još malo kuvaju. Nakon 5 minuta knedle su kuvane i spremne za jelo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

knedlesupa
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Recept za knedle za supu,sadrzi pored umucenog jajeta,griza,malo ulja,jos jedan dodatak,koji garantuje da knedle budu savrsene.Taj tajni dodatak je bikarbona soda,koja se dodaje na vrh male kasicice,i umuti u ostalu masu za knedle.

  • Anonimni

    jaja uopste ne moraju da budu penasto mucena da bi knedle bile vazdusaste tajna je u dobrom odnosu jaja i griza ako je previse griza, knedle su tvrde, ako je premalo raspasce se tri kasike griza su okvirna mera, jer uspesnost knedli zavisi od velicine jajeta

  • Anonimni

    Ja ne stavljam ni vegetu ni ulje, mutim posebno belance, dodam zumance i na jedno jaje oko 3 kašike griza, moze da odstoji a i ne mora, sve je stvar ukusa onako kako je svaka domaćica naučila, neki dan su se na pijaci prepirale zene da li u sarmu ide beli luk, ili ne, ja lično ne stavljam ako slavim ne mogu 50 ljudi da nateram da jedu sarmu sa tako intenzivnim ukusom, stavite na tacu i ko voli neka uzme, zato se i kaze da se o ukusima ne raspravlja…

  • Anonimni

    Nema veze recept sa najboljim..niti mora jaje da se muti dobro, niti mora da odstoji smesa pre kuvanja, niti se stavlja vegeta Samo je bitna gustina smese, ne sme ni preretka ni pregusta