Kiseli kupus za samo 48 sati: Za ovaj trik potreban vam je samo zamrzivač

Iako nam danas u velikoj meri olakšava život mogućnost da je kupimo, domaća zimnica je bila i ostala neprikosnovena

Želeli mi to da priznamo ili ne, pripremanje tradicionalne zimnice zahteva mnogo vremena, novca i umeća. Zato mnoge domaćice kupuju već gotovu, industrijski pripremljenu zimnicu u supermarketima – manje muke, a manje i para!

Iako nam danas u velikoj meri olakšava život mogućnost da je kupimo, domaća zimnica je bila i ostala neprikosnovena. Osim što imamo kontrolu nad kvalitetom namirnica, te je neuporedivo zdravija od kupovne, možemo je prilagođavati ukusima svojih najmilijih.

Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima. Mi vam danas donosimo nekoliko zanimljivih recepata za nesvakidašnju zimnicu.

Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, kiselu papriku… Da bi se povrće za zimnicu održalo, neophodno ga je ukiseliti. To je proces u kome pomoću slane vode ili sirćeta, menjamo ukus i teksturu povrća. Višestruko je korisno za naš digestivni sistem.

Međutim, zimnicu možete da napravite od bilo kojeg povrća. Jednostavno ih isecite u teglu, dodajte sirće, so, šećer i vodu i imaćete ukusnu zimnicu. Možete dodati začinsko bilje, semenke i tako dobiti sasvim nove, unikatne ukuse.

Kiseli kupus za 48 sati

Da biste spremili famozni kiseli kupus, nije neophodno odvajate puno vremena i živaca. Dovoljno je da glavice kupusa očistite i izdubite. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica), pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brzinakiselikupuszamrzivač
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Cica

    Posle kad ga izvadis I zamrzivaca mozes samo da ga bacis nije za nista