Napravite kisele krastavčiće kao iz radnje, ovo je 10 najvažnijih trikova – 1 trik je ključan da budu hrskavi

Približava se vreme da spremamo zimnicu i sada su nam više nego ikada potrebni korisni saveti koji će nam pomoći da teglice što duže traju, a salate budu ukusnije…

Poznato vam je da na zimnicu utiču razni faktori kao što su temperatura i higijena, važno je da budete pažljivi tokom celog procesa kako biste osigurali da hrana bude kvalitetna i bezbedna za jelo.

Ovih nekoliko saveta i trikova za pripremu kiselih krastavaca pomoći će vam da zimnica duže traje i ne samo to, da bude još ukusnija…

Obavezno probajte i ovaj recept za zimnicu od krastavaca, oduševiće vas!

1. Izbor 
Birajte male, čvrste i sveže krastavčiće. Najbolje su sorte koje se koriste za kiseljenje, kao što su oni za turšiju ili kornišoni.

2. Priprema 
Pre pravljenja zimnice, krastavčiće dobro operite i osušite. Ako su preveliki, možete ih iseći na pola ili kolutove.

3. Sterilne tegle i poklopci
Tegle i poklopci moraju biti potpuno sterilni kako bi se sprečila kontaminacija. Operite ih toplom vodom i sapunom, pa ih sterilizujte ključalom vodom ili u pećnici na niskoj temperaturi.

4. Koristite kvalitetno sirće i so
Koristite belo vinsko ili jabukovo sirće da biste spremili najukusnije kisele krastavčiće. Takođe, koristite morsku so ili konzervans bez joda.

5. Aromatični dodaci
Ako volite dodajte aromatične začine kao što su beli luk, seme estragona, korijander, peršun ili mirođiju za bogatiji ukus.

6. Natapanje za hrskavost
Krastavčiće natopite u hladnoj vodi i ostavite ih 2-3 sata pre kiseljenja. Ovo će pomoći da zadrže hrskavost.

7. Pravilan raspored u teglama
Krastavčiće složite čvrsto u tegle kako bi se izbegle praznine i smanjila mogućnost kontaminacije. Takođe, ostavite malo prostora iznad krastavčića za tečnost.

8. Tečnost za kiseljenje
Napravite rastvor sirćeta, soli, vode i začina pre nego što prelijete krastavčiće. Onda tu tečnost ulijte preko krastavčića, ostavljajući oko 1 cm prostora do vrha tegle.

9. Uklonite vazduh
Nakon što prelijete tečnost, protresite tegle kako biste uklonili eventualne mehuriće vazduha. To će pomoći da se spreči kvarenje.

10. Čuvanje na hladnom i tamnom mestu
Nakon što zatvorite tegle, stavite ih na hladno i tamno mesto, kao što su podrum ili frižider. Kiseli krastavčići će biti spremni za jelo nakon nekoliko nedelja, ali će biti najbolji nakon nekoliko meseci.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krastavičićizimnica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    A recept!?