Beker: Ako Novak ostane „gladan“ uspeha – prestići će Federera

Iako Boris Beker sledeće sezone neće biti u timu Novaka Đokovića, uveren je da će srpski reprezentativac da se vrati na pravi nivo igre, prenose sportski mediji u Srbiji.

– Ne vidim razlog zbog kog bi Novak imao problem da se vrati. Igrao je dobro na završnom Mastersu, Nišikoriju prepustio samo dva gema u polufinalu (6:1, 6:1), samo jedan meč, finale, je napravilo razliku na rang listi. Nije zaboravio kako da dobija velike mečeve, a po onome što čujem iz njegovog tima povećao je intenzitet treninga i mislim da nije daleko od najbolje forme – poručio je Beker.

Nadal je do sada osvojio 14 grend slem trofeja, Đoković ima 12, a nemački stručnjak smatra da je Novak Đoković bliži prestizanju Federera koji ima 17 nego Španac.

– Nivo na kom je Novak igrao u prethodne tri godine pokazuje da bi mogao da nadmaši Federera. Ako ostane zdrav, motivisan i gladan uspeha ima šansu. Rafa nije osvojio grend slem trofej već dve godine zbog problema sa povredama, ali ne treba ni njega otpisati. Ako napravi dobar raspored turnira svašta je moguće. Ali, kada biram između njih dvojice Nole ima veće šanse – zaključio je Beker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Boris Bekerfederernovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar