Američki novinar tvrdi: Novak danima zaražen šetao okolo, ovo je dokaz (foto)

U centru pažnje svih svetskih sportskih medija je odluka suda u Australiji da najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića pusti iz pritvora i vrati Srbinu ulaznu vizu, sedam dana pre početka Australijan opena.

Na sudu je kao jedan od dokaza predočen Đokovićev pozitivan test na korona virus, na osnovu kojeg je utvrđeno da svetski broj 1 ima pravo ulaska u Australiju, jer je preboleo virus, uprkos tome što nije vakcinisan.

Dugo se nagađalo postoji li uopšte taj pozitivan nalaz o kojem se pričalo i kada ga je Novak dobio. Na sudu je postalo jasno da je nalaz Đoković dobio 16. decembra u 20.19 sati.

Međutim, kako pišu strani mediji, to potvrđuje i drugu priču, koja nimalo ne ide Đokoviću u prilog: Novak je danima zaražen šetao među ljudima! I potencijalno širio zarazu.

Fotografiju ‘dokaza’ postavio je na Tviteru sportski novinar Ben Rotenberg, koji je napisao i da su Đokovića 17. decembra snimili u društvu dece, kojoj je delio pehare, bez socijalne distanca i bez maske. Dan nakon što je saznao da je zaražen.

I ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe javio se nakon odluke australijskog suda i objavio je fotografiju Đokovića u svojoj redakciji, koju je najbolji teniser sveta posetio 18. decembra na snimanju jednog editorijala. I nije ih uopšte upozorio ni obavestio da je zaražen.

– Đokovićevi advokati su na 35 stranica australijskom federalnom sudu pokušali da ospore odluku granične policije, ali Đokovićev navodno pozitivni covid-test od sredine decembra zapravo mu više otežava nego što mu pomaže, objavio je L’Equipe uz fotografiju.

Đoković je 22. decembra obavio novo testiranje, na kojem je bio negativan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan opennovak djokovic
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Sneža

    Bruka!

  • Anonimni

    Kako je to TEŠKA bolest… zavisi od čovjeka.

  • umprni kosač

    ova garnitura se specijalizovala za lažne diplome, doktorate, nameštene tendere i slično, pa šta im teško i jedan pcr lažnjak