Američkoj atletičarki Dimus dodeljena zlatna olimpijska medalja sa Igara u Londonu

Američka atletičarka Lašinda Dimus danas je, u 40. godini, postala olimpijska šampionka na 400 metara s preponama, pošto joj je dodeljena zlatna medalja sa Igara u Londonu 2012. godine.

Dimus će od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) dobiti zlatnu medalju, posle diskvalifikacije Natalije Antjuh zbog doping skandala ruskih atletičara.

Antjuh je 8. avgusta 2012. godine u Londonu pobedila u trci na 400 metara s preponama sa 0,07 sekundi prednosti u odnosu na Dimus.

Atletska jedinica za integritet (AIU) je prošlog oktobra posle analize podataka dobijenih iz laboratorije za testiranje uzoraka u Moskvi, odlučila da poništi sve rezultate koje je Antjuh ostvarila od jula 2012. do juna 2013. godine, pa samim tim i sa Igara u Londonu.

Posle diskvalifikacije ruske atletičarke, srebro će dobiti Čehinja Zuzana Hejnova, a bronzu Kalisa Spenser sa Jamajke, naveo je MOK.

Kada je AIU donela odluku, Antjuh je već bila suspendovana na četiri godine u prethodnom slučaju, zbog kojeg su poništeni njeni rezultati od 2013. do 2015. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar