Amerikanci tvrde: Navijači ne vole Novaka Đokovića jer je iz Srbije

Novak Đoković doživljava najbolje trenutke karijere, ali Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje su omiljeniji među navijačima od najboljeg svetskog tenisera. Jedan od najupečatljivijih primera bilo je finale US Opena, kada je Đoković stigao do 10. Grend Slem titule, ali su navijači na stadionu navijali za Federera. Teniski portal “Tennis World USA” doneo je priču o tome zašto Đoković nije tako omiljen među navijačima.

Autor teksta piše kako uprkos tome što je svetski broj 1, Đoković nije uspeo da privuče onoliki broj navijača koji zaslužuje. Zašto je to tako, autor je odlučio da objasni u pet tačaka, a kao jedna se navodi i to što dolazi iz Srbije, koja ima negativan imidž u svetu.

  • Nole je igrač koji je srušio Nadalovu i Federerovu dominaciju. Mnogi su smatrali da samo Rodžer može da pobedi Rafu i obrnuto. Od 2005. do 2010. teniski navijači su podržavali Rafu i Rodžera, kao i sponzori. I dok njih dvojica imaju za sponzora Nike, Đoković je imao dva ne toliko popularna sponzora, što je neobično za svetski broj 1.
  • Đoković se često ‘svađa’ sa gledaocima. Najupečatljiviji su bili turniri u Madridu 2013. i US Openu 2015. godine. To se može primetiti kada god igra protiv Nadala i Federera.
  • Đoković je Srbin. Zvuči smešno, ali Srbija može biti jedan od razloga zašto nema dovoljan broj navijača. Srbija je oduvek poznata kao buntovna i nasilna zemlja.
  • Način kako igra tenis nije tako “originalan. Ljudi koji znaju puno o tenisu znaju da igrati kao Novak je gotovo nemoguće. Njegove loptice imaju brzinu, dubinu i još brojne prednosti…ali ne igra Nadalove “banana” udarce ili Federerov SABR.
  • Počeci njegove karijere. U 2007. i 2008. Đoković je smatran umišljenim i precenjenim, a na turniru u Monte Karlu, Federer je morao da stišava njegove roditelje koji su sedeli u loži, što su mnogi navijači videli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

navijačinovak djokovictenis
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Cinjenica je da im smeta. Monika je dobila noz u ledja. Ovo je samo pljuvanje rijecima.Tipicno za Anglosaksonce kad nemogu da budu glavni.Onda im protivnik nezna igrati jer njihova logika(bez logike) je da zna oni bi ga pobijedili.Smijesno, ali tacno.

  • Pera Peric

    E, a kako to da su ga svi na olimpijadi smarali za slikanje, od vaterpolista iz Hrvatske preko Felpsa?

  • Moderna Pevacica

    Voleli ga ne voleli, on je meni dosadan.

    • Anonimus

      Za razliku od „modernih“ (ili sto bi rekli Indeksovci „golog…h“)pevacica kao sto si ti – dosadan je: ne kurva se, ne psuje, ne pokazuje polne organe u javnosti, nije prostacina, cita knige, govori strane jezike (ali STVARNO), cak, zamisli molim te, nosi i drveni krst oko vrata! Nemoj, nikako da pregrevas svoje mentalne kapacitete bavljenjem Djokovicem, lako moze doci do kratkog spoja. A sto se tice toga da ga kauboji ne vole sto je Srbin – ma nije valjda? Stvarno, kako bi tako nesto moglo da nam padne na pamet, vrlo smo iznenadjeni…

  • Danijela

    „Srbija je oduvek poznata kao nasilna zemlja“????? Vrhunac karijere i novinarske sposobnosti ovog novinara je časopis o tenisu… Mogao je bar da prosurfuje po Wikipedii pre nego što napiše ovakvu glupost…

  • Blajbi

    Analiza je potpuno tacna! Navijaci u vecini zemalja gde igra nisu na njegovoj strani. Ni sportski komentatori ga mnogo ne vole. Mada se u zadnje vreme situacija malo menja.

  • John

    Sve što je navedeno uglavnom je nelogično. Pre svega, kako je moguće da neko ko nije kreativan uopšte može da pobedi Nadala i Federeraa? Đoković je veoma popularan u celom svetu, osim u anglosaksonskim zemljama. Dok su mu u Londonu i Njujorku zviždali, u Parizu je doživeo polučasovnu ovaciju posle meča sa Varvenkom.

  • dragan

    Pa nismo mi ti koji su (namerno cu napisati POTAMANILi) jedan narod kao što su ti Amerikanci uradili, pri tom ko su ti Amerikanci!?

  • Djoka

    Važno je da ga vole Rusi i Kinezi…

  • dragana popovic

    E, baš ga zabole što ga ne vole. Samo napred, Nole, ne mogu svi biti omiljeni, kao što ne mogu svi biti ni tako dobri teniseri kao što si ti.

  • yax

    Sve su ovo glupi razlozi namenjeni američkoj javnosti. Glavni razlog je da Amerikanci pojma nemaju o srpskoj istoriji, ali im je odlično ubačeno u memoriju da su Srbi loši momci…