Avion sa NBA timom se zamalo srušio: Naleteo na jato ptica, prisilno sleteo (foto)

Ni ne sluteći što ih čeka, košarkaši Jute Džeza ukrcali su se na let za Memfis, gde ih je u četvrtak rano ujutro po srednjeevropskom vremenu (dva sata u noći) čekao meč protiv Grizlisa. Ali odmah nakon što je kompletna ekipa Jute s igračima i osobljem poletela, u 13.15 sati po lokalnom vremenu, avion je naleteo na jato ptica.

Znatno je oštećen. Nastala je drama u vazduhu i panika.

Pilot je odmah okrenuo avion i nekih 25 minuta kasnije ipak uspeo da sleti na aerodrom u Solt Lejk Sitiju. Prve fotografije sa aerodroma otkrile su neverovatna oštećenja na oplati, motorima, nosu aviona…

Igrači su bili svesni šta se događa, čak su i čuli glasnu eksploziju na levom motoru i videli blesak, preneo je dobro upućeni NBA novinar Adrian Wojnarowski.

Svi su u šoku, ali su dobro, rekao je predstavnik za medije Jute. Klub se nekoliko sati kasnije u Memfis zaputio novim avionom…

Inače, oko 40 puta na dan avioni širom SAD-a nalete na jata ptica, najčešće pri poletanju i godišnja šteta na avionima zbog toga je preko 400 miliona dolara, ali samo u izuzetnim slučajevima to uzrokuje ovako ozbiljne probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avionjuta džeznbaprinudno sletanje
Komentari (0)
Dodaj komentar