Bah poručio Ukrajini: Prestanite da pretite bojkotom Igara u Parizu

ŽENEVA – Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bah pozvao je Urajinu da prestane sa pretnjom bojkota Igara u Parizu, ukoliko na njima bude dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kako se navodi, u pismu, u koji je britanski medij imao uvid, Bah ističe da je pretnja bojkotom preuranjena jer odluka o učešću sportista iz Rusije i Belorusije nije doneta, kao i da Ukrajina prestane da vrši pritisak na druge Olimpijske komitete i organizatore Igara.

Bah je takođe dao punu podršku ukrajinskim sportistima i dodao da svi „osećaju bol i patnju ukrajinskog naroda“, ali je i citirao rezoluciju Ujedinjenih nacija u kojoj se kaže da je „bilo koji oblik diskriminacije nekompatibilan sa olimpijskim pokretom“ i dva specijalna izvestioca UN koji izražavaju zabrinutost zbog potpune zabrane diskriminacije ruskih i beloruskih sportista.

Prema rečima prvog čoveka MOK-a upravo to su razlozi za razmatranje uključivanja ruskih i beloruskih sportista kao neutralnih na Igrama u Parizu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar