Barselona traži novog trenera?

Debakl Barselone u Parizu u okviru prvog susreta osmine finala fudbalske Lige šampiona po svemu sudeći presudio je Luisu Enrikeu i čelni ljudi tima sa Nou Kampa krenuli su u potragu za novim trenerom.

Enrike je i pre gostovanja na Parku prinčeva bio u problemima zbog bledih nastupa svog tima, međutim nakon uverljivog poraza (0-4) od PSG-a čini se kako su čelnici kluba izgubili strpljenje. Još jedan problem Enrikeu predstavlja činjenica što je i svlačionica izgubila poverenje. Mesi, Suarez i Nejmar se neće boriti za njegov ostanak na klupi.

Prema vestima koje stižu sa Kamp Noua, Enrike neće dobiti otkaz tokom sezone, ali će u junu napustiti klub.

Španski mediji pišu kako će veliku ulogu u izboru novog trenera imati Mesi koji već mesecima odbija da produži ugovor. Nagađa se kako bi argentinski majstor, koji ima ugovor do juna 2018., čak mogao da napusti klub ukoliko neće biti zadovoljan izborom novog šefa stručnog štaba.

Kao novi trener najglasnije se spominje Horhe Sampaoli. Argentinac je početkom sezone stigao u Primeru i radi čuda na klupi Sevilje, koja se nalazi na trećem mestu Primere. Bivši selektor čileanske reprezentacije forsira presing i napadački fudbal i lako bi se uklopio u Barselonine zahteve.

Među kandidatima su i trener Atletik Bilbaoa Ernesto Valverde i Argentinac na klupi Totenhema Maurisio Početino. Mediji spominju i aktuelnog pomoćnog trenera Huana Karlosa Unzuea i Unai Emerija koji vodi PSG, prenose strani mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

barselonaLuis Enrike
Komentari (0)
Dodaj komentar