Batez obišao obnovljeni sportski teren u Subotici

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, zajedno sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i predsednikom Sportskog saveza Srbije (ŠS) Davorom Štefanekom, obišao je danas obnovljeni rukometni teren u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan“ u Subotici.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za sanaciju prvo odbojkaškog, pa potom rukometnog otvorenog terena u školskom dvorištu ove suboticke škole obezbedio više od tri miliona dinara.

„To je samo jedna u nizu škola na teritoriji Grada Subotice, ali iz cele AP Vojvodine, za koje su iz pokrajinskog budžeta na konkursu izdvojene pare za sanaciju i adaptaciju sportskih objekata i terena, kao i opremanje sportskim rekvizitima. Za ovu namenu u ovoj godini smo obezbedili 66 miliona dinara, jer je osnovni priortitet revitalizacija školske sportske infrastrukture“, rekao je Batez i dodao da je saradnja sa Gradom Suboticom dala izuzetne rezultate oko realizacije projekata u sportu u ovom gradu, počev od obnova školskih terena, pa do obnove fudbalskog stadiona.

Batez je dodao da je Subotica grad koji je dao olimpijske, evropske i svetske šampione i ulaganjem u školski sport, koji je osnovna baza takmicarskog sporta, možemo ocekivati buduce velike sportske rezultate.

Gradonacelnik Subotice Bogdan Laban, koja je za ove terene izdvojila 1.150.000 dinara izjavio je da se u vertikalnoj saradnji sa Vladom Srbije i Pokrajinskom vladom, uspešno završava sve što se godinama nije radilo.

Davor Štefanek, koji je pohadao upravo ovu osnovnu školu, rekao je da je ŠS donirao školi dva gola sa mrežama, odbojkašku mrežu i da je dogovoreno da im se doniraju još košarkaške table sa koševima.

Prema njegovom recima, pokazalo se da se udruženo svaki projekat brže realizuje i da je jako važno da deca više vremena provode na sportskim terenima.

Direktor škole Dejan Anđelović je rekao da se praktično radi o izgradnji novog terena, jer je korišcenje pre sanacije nije bilo bezbedno za decu.

Na terenu je postavljena nova podloga i dodaće se montažna ograda za zaustavljanje lopti i sada će ucenici, njih oko 720, imati odgovarajuće uslove za nastavu fizičkog vaspitanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar