Beker progovorio o vremenu provedenom u britanskom zatvoru

Bivši prvi teniser sveta Boris Beker u svom prvom intervjuu posle sedam i po meseci provedenih u britanskom zatvoru, progovorio je o usamljenosti, strahovima i lekcijama koje je naučio.

Bekera je sud u Londonu proglasio krivim za niz finansijskih prekršaja, koji uključuju prikrivanje imovine kako bi izbegao izmirenje dugova, zbog čega je proglasio bankrot 2017. godine.

On je u aprilu osudjen na dve i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu 15. decembra i zatim deportovan u Nemačku.

„Ali celo iskustvo takodje me je naučilo nečem važnom i dobrom. Neke stvari se dogadjaju sa dobrim razlogom“, rekao je 55-godišnji šestostruki osvajač grend slem turnira za nemačku televiziju SAT 1, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Beker je ocenio da u zatvoru čovek postaje samo broj.

„Moj je bio A2923EV… Prvi put u životu osetio sam glad, što znači da sam otišao u krevet gladan. Zatvor je bio dobar za moje zdravlje. Imali su alkohola, ali ja ga nisam pio“, rekao je Beker.

Bivši nemački teniser dodao je da se osećao najusamljenije u svom životu kada je došao u zatvor. On je takodje rekao i da se plašio mogućih napada u zatvoru.
„Moja glavna briga bio je partner u ćeliji. Tvoj cimer iz ćelije te može napasti ili ti pretiti. Naučio sam, samo nemoj da gledaš drugog zatvorenika na pogrešan način“, istakao je on.

Beker je rekao da je jednom imao svadju sa zatvorenikom koji mu je pretio ubistvom.

„Pokušao je da krene na mene, rekao je šta bi mi sve uradio“, kazao je on i dodao kako su mu pomoć pružili ostali zatvorenici, dok su čuvari došli kasnije.

Bivši nemački igrač je istakao da ga je taj zatvorenik kasnije zamolio za oproštaj.

On je dodao da je nakon što je prešao u drugo krilo zatvora radio kao fitnes trener i držao časove matematike, engleskog i grčke filozofije.

Beker se u intervjuu zahvalio nekolicini zatvorenika na podršci, a govorio je o podršci koju je dobio od bivšeg osvajača Vimbldona Mihaela Štiha i trenera fudbalskog kluba Liverpul Jirgena Klopa.

On je ocenio da mu je 231 dan u zatvoru pomogao da preispita svoj život i da se zbliži sa četvoro dece i partnerkom, koji su ga obilazili.

„Kada se vrata ćelije zatvore, onda više ne ostaje ništa“, rekao je Beker.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar