Bogatstvo zgrću van terena: Đoković nije ni u prva 3 tenisera po zaradi

Magazin „Forbs“ objavio je zaradu najboljih sportista planete u 2021. godini (do ovog trenutka), a u ukupan zbir ulazi novac zarađen na takmičenjima, ali i od različitih sponzorskih ugovora.

Novak Đoković, osvajač tri grend slem trofeja ove sezone, ne nalazi se na čak ni u Top 3 među teniserima i teniserkama. Ubedljivo prvo mesto drži Rodžer Federer sa 90,6 miliona dolara, a samo 600.000 (po podacima „Forbsa“) je zaradio od takmičenja.

Federer je, inače, šesti još uvek aktivni sportista koji je ušao u klub milionera, i tokom karijere je od učešća na turnirima zaradio 131 milion dolara, a od sponzorskih ugovora skoro 900 miliona (pre poreza i honorara agenata). Očekuje se da će se njegovo bogatstvo još više uvećati jer ima udeo u švajcarskoj kompaniji za proizvodnju patika koja će uskoro izaći na berzu.

Ovo je, inače, šesnaesta uzastopna godina u kojoj je 40-godišnji Federer odneo titulu najplaćenijeg sportiste.

Druga na listi je planetarno popularna Naomi Osaka koja je od 60 miliona, samo pet zaradila igrama na terenu. U ovom sportu je na trećem mestu po zaradi Serena Vilijams koja je prihodovala 41,5 miliona, dok je 1,5 od učešća na turnirima.

Đoković se nalazi na četvrtom mestu u svom sportu. Zaradio je na terenu 4,5 miliona dolara, ali nije imao sponzore tako „lake ruke“, pa je u ovom segmentu zaradio 30 miliona dolara (ukupno 34,5).

Srpski teniser je 46. na listi svih sportista, a prvoplasirani je Konor Mekgregor, poznati MMA borac. Irski borac je u prvih osam meseci 2021. godine zaradio 180 miliona, a od sporta je prihodovao 22 miliona.

Drugi na listi je Lionel Mesi (130 miliona ukupno), treći Kristijano Ronaldo (120 miliona).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatstvonovak djokovicteniszarada
Komentari (0)
Dodaj komentar