Bokseri Srbije bruse formu na pripremama u Dubaiju

DUBAI – Muška bokserka reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama u Dubaiju, gde naš nacionalni tim trenira sa kolegama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srpske boksere u 2023. godini očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu.

Bokserski savez Srbije podseća da su savezi dve zemlje odlučili da zajedničkim snagama rade na masovnosti, kvalitetu, prosperitetu i budućnosti ovog sporta.

„Prvi korak bio je potpisivanje istorijskog sporazuma o zajedničkoj saradnji u cilju razmene iskustava i kampova i učešća na turnirima koji su parafirali u septembru 2022. predsednici boks federacija Anas Al Otaibe i Nenad Borovčanin“, ističe BS S.

U Dubaiju se priprema 20 reprezentativaca naše zemlje: Omer Ametović, Semiz Aličić, Vahid Abasov, Almir Memić, Sadam Mogamedov, Srđan Tomić, Rastko Simić, Uroš Čingelić, Dženis Vanić, Hristofer Dimitrov, Srđan Teofilović, Marko Pižurica, Filip Džida, Filip Stanojević, Tarik Rašljanin, Nikola Bogatinovski, Vasilije Đurđević, Dušan Veletić, Sanel Hasanović.

Treninge vode treneri Nebojša Čurović, Branimir Jovičić, Vuk Milisav Simić i Bolat Žumadilov, a sa ekipom je i doktor Ognjen Đurđević.

„Pripeme koje imamo u Dubaiju su pripreme oporavka naših mladih boks snaga. Nakon najuspešnije takmičarske godine srpskog boksa u poslednjih nekoliko decenija u kojoj su srpski bokseri i bokserke osvojili medalje na svakom takmičenju na kome su se pojavili, od evropskih do svetskih, među kojima su i evropska zlata, ove pripreme su nagrada novog potpredsednika za razvoj BŠ Olega Čerepanova zaduženog za nacionalne selekcije i novog direktora za razvoj BS S Vladimira Burduna“, rekao je Borovčanin.

On je istakao da bokserska selekcija UAE sjajan domaćin reprezentaciji Srbije.

„Ovo su izuetno važne pripreme za naše boksere koji će se u 2023. kroz kvalifikacije boriti za ulazak na OI u Parizu 2024. Nakon SP u Beogradu 2022. gde smo osvojili bronzu, cilj na SP u Uzbekistanu naredne godine je nadmašiti taj rezultat, što neće biti ni malo lako, jer u predolimpijskoj godini takmičenje na šampionatu sveta takmiče se svi najbolji bokseri na planeti. Na nama je da se dobro pripremimo i idemo u ostvarenje naših ciljeva, a sa pripremama u Dubaiju napravljen je prvi i veliki korak za velike rezultate koje želimo realizovati u godini koja je pred nama“, istakao je Borovčanin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar