Borba za četvrtfinale: Novak na kolenima, poražen od Čunga!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Australijan opena, pošto je danas izgubio od Hjeona Čunga iz Južne Koreje 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3).

Čung, koji je mnogo puta isticao da mu je Đoković teniski idol, odigrao je još jedan sjajan meč, verovatno najbolji u karijeri i nakon Aleksandra Zvereva, u samo tri seta napravio novo iznenađenje, za tri sata i 24 minuta.

Đoković, šestostruki šampion u Melburnu, u svakom setu vraćao je čak i dva brejka minusa, ali nije uspeo da preokrene i prođe u četvrtfinale turnira.

Čungov naredni rival biće Amerikanac Tenis Sangren, koji je eliminisao Austrijanca Dominika Tima 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (7:9), 6:3.

Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 43,2 miliona dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan opennovak djokovic
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • sirmijum

    ebo mater , onaj korejanac stiže sve . Koliko god da je Novak loš , korejanac je bi danas sjajan . Ako ovako nastavi , evo njega u prvih 10 već ove godine . A Novak , pa nema više izgleda one želje za pobedom , sada se zabavlja …….tako i treba . Skupio je 100 miliona , pobedio je sve i svugde i šta sada da radi nego da uživa .

  • milan

    Veliki sportista mali covek. Sitna dusa .Nemozes Djokovicu nazad jer si zao.podmukao,dusa prodana.Od prodaje meca 2012 bog a i razne sekte ti nedaju nazad.Dusu si prodao zbog novca.Ovde neko pise da smo ljubomorni na tebe.Ovo je kritika koju si zasluzio.A ti sam znas…sta je bilo sa mecevima posle toga jedan od njih je i mec sa Kverijem.Neka ti sluzi na cast.O dopingu pa izaci ce i to uskoro..ti Nadal,Marei,Wawrinka…..

  • Anonimni

    Budimo objektivni Djokovic je najbolji Srpski sportista a nazalost mali covek. Mali je jel je dodmukao i vrlo glup.Obican covek nece razumeti jer je slepo uz Novaka. Morate znati da su Novaku posecena krila 2012 kada je prodao svoj prvi mec Sada ispasta zbog toga.Nije on doneo nista Srbiji.Sve sto je postigao stavio je u svoj dzep. To dali je neko uspeo u zivotu to je relativna stvar.Treba znati sta je uspeh u zivotu,novac sigurno nije.Za obicnog coveka to je jedina zelja da ima novac.Za uspeh je potrebno mnogo vise.

  • Anonimni

    Bravo, Djokovic jeste Crnogorac.

  • 6666666666666666666

    Ko još veruje ovom nadobudnom crnogorcu Đokovići,pa zar ne vidi da mu je karijera gotova.Nek ide da čuva decu u Monte Karlu,ne da bruka celu Srbiju.Neki Čung će ga pobediti,a najverovatnije će Đoković PREDATI i ovaj meč kao i obično u zadnje vreme.

    • Anonimni

      Tebe baš nervira kad neko uspe u životu…

    • laik

      Ako komentar dolazi od nekog ko je osvojio prvo mesto makar u svom gradu, pa bilo to i u pljuvanju trešnjinih koštica u dalj, onda je komentar ok, ali ako nikad i ni u čemu nije bio prvi – onda je bolje da ćuti.