Borusija Dortmund ubedljivo pobedila Borusiju Menhengladbah

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu Borusiju Menhengladbah sa 4:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici prvog kola nemačke Bundeslige.

Borusija Dortmund je veoma ubedljivom igrom od samog početka u svim segmentima nadigrala rivala i na kraju zasluženo došla do trijumfa.

Ekipu Tomasa Tuhela je do prednosti doveo Marko Rojs u 15. minutu snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca, a u ulozi asistenta bio je Šindži Kagava.

„Milioneri“ su samo šest minuta kasnije duplirali prednost, a strelac je bio Pjer Emerik Obamejang, koji je u kaznenom prostoru bio najviši u skoku posle centaršuta Marsela Šmelcera s levog boka.

Borusija Dortmund je do poluvremena uspela da postigne još jedan gol, a ovaj put, u 33. minutu, u ulozi asistenta našao se Obamejang, koji je posle veoma dobre solo akcije po desnoj strani uposlio usamljenog Henriha Mihtarijana u petercu, a ovaj je loptu samo prosledio u mrežu rivala.

Konačan rezultat postavio je Mihtarijan u 50. minutu, a asistent kod četvrtog gola bio je Rojs.

Šampion Nemačke Bajern Minhen je juče na otvaranju Bundeslige pobedio Hamburg sa 5:0, a ranije danas Ingolštat je sa 1:0 savladao Majnc, Šalke je sa 3:0 bio bolji od Verdera, dok je Bajer Leverkuzen slavio protiv Hofenhajma sa 2:1. Herta je u gostima sa 1:0 trijumfovala protiv Augsburga, dok su Hanover i Darmštat remizirali 1:1.

Fudbaleri Volfsburga će sutra od 15.30 dočekati Ajntraht, dok prvo kolo od 17.30 zatvaraju Štutgart i Keln.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar