Božić: Igokea je favorit, a naša obaveza je da odigramo najbolje što možemo

Trener Partizana Petar Božić ocenio je da je Igokea favorit u sutrašnjem meču četvrtog kola Jadranske lige u Laktašima, a da njegovi košarkaši imaju obavezu da odigraju najbolje što mogu.

„Igokea je odlično selektirala i kompletirala tim sa mnogo iskusnih igrača koji iza sebe imaju puno važnih utakmica, što su u prethodnim mečevima i pokazali. U ovom momentu uloga favorita pripada njima, dok mi pre svega imamo obavezu da damo sve od sebe, pa i više od toga. Videćemo za kakav će rezultat to biti dovoljno“, rekao je Božić za klupski sajt.

Partizan je u utorak zabeležio prvu pobedu ove sezone, posle dva poraza, kada je posle preokreta pobedio MZT, dok Igokea ima jedan poraz, od šampiona Crvene zvezde.

„Glavno je da sve pozitivne stvari koje su proizašle iz pobede protiv MZT-a usmerimo na to da na terenu još bolje radimo upravo ono što nas je dovelo do prve pobede“, rekao je Božić.

To će biti četvrta utakmica ekipe u roku od osam dana.

„Ritam utakmica je za nas težak isto koliko i za druge, mada se mlađi igrači brže oporavljaju od napora, ali su kod njih oscilacije u igri normalnije i veće nego kod iskusnijih košarkaša“, rekao je Božić.

Jedan od najiskusnijih igrača u timu Partizana, Kosta Perović, naglasio je da će meč protiv Igokee biti veoma težak, ali i da dolazi u dobrom momentu za tim.

„Igokea je veoma dobra ekipa koja igra mnogo brzo, sa dobrim protokom lopte i velikom agresivnošću. Svi igrači u petorci mogu da zaprete i šutem za tri poena i prodorom, tako da moramo odigrati maksimalno oprezno i borbeno ukoliko mislimo da im se suprotstavimo na pravi način“, rekao je Perović.

Partizan je jutros otputovao u Laktaše, a utakmica se igra sutra od 17.00.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar