Božić: Zvezda favorit, ali smo veoma motivisani

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da je Crvena zvezda izraziti favorit u prvom ovosezonskom večitom derbiju, ali da će njegova ekipa učiniti sve da se prikaže u dobrom svetlu.

„Prvi derbi u sezoni i moj prvi u ulozi glavnog trenera, ali i debitanski za mnoge igrače koji su došli. Sigurno da je Zvezda favorit, ali derbi nosi veliku motivaciju i mi imamo svoje želje i ambicije. Voleo bih da posle utakmice možemo da budumo zadovoljni“, rekao je Božić na konferenciji za medije u Hali Pionir.

On je dodao da je Mihailo Andrić pokazao veliku želju da igra u sutrašnjem meču, ali da će postepeno dobijati šansu.

„Andrić je pokazao veliku želju da se vrati u tim, moram da ga podržim, ali mora polako da se vrati u ritam jer je imao dugu pauzu i ne bih voleo da nas to košta mnogo. Biće u timu, ali videćemo kolika će mu biti uloga“.

Na pitanje novinara da li se radi na dovođenju pojačanja Božić je rekao da se i dalje analizira tržište u SAD.

„Nismo mnogo napredovali, čekali smo šta će se desiti u Americi u trening kampovima. Ne igramo Evrokup, niti Evroligu, što je problem. Ima dosta igrača u opticaju, ali malo novca, zbog čega mnoge nismo uspeli da dovedemo“, rekao je Božić i naglasio da Partizan nije imao sreće i iskustva u nekim utamicama.

„Svi znaju u kojoj se poziciji Partizan našao. Momenti sreće i i iskustva su nas koštale u nekim utakmicama. Moramo borbeno i agresivno da odgovorimo Zvezdi. Jedino to zahtevam kao trener. Sve ostalo će doći. Treningom pokušavamo da budemo sve bolji i kao trener želim samo da damo svoj maksimum“.

Prema njegovim rečima Amerikanac Kevin Džons pokazaće zašto je doveden u redove crno-belih.

„Džons se u ponedeljak priključio timu i počeo sa trenizima. Malo vremena je imao, ali pokazaće zašto je doveden“ zaključio je strateg crno-belih.

Košarkaš Mihailo Andrić istakao je da njegovu ekipu očekuje težak meč, ali da će učiniti sve ds odgovore favorizovanom timu Zvezde.

„Očekuje naš težak meč, možda ne u pravom trenutku. Zvezda je favorit, ali tražimo našu šansu koju ćemo, nadam se iskoristiti“, rekao je Andrić i dodao da je radio individalno nakon povrede i da ima veliku želju da igra nastupi u večitom derbiju.

„Dosta dugo radim sa strane, želim da igram u derbiju i videću koliko ću moći da pomognem ekipi“, zaključio je Andrić.

Radonjić: Utakmica sa Partizanom nikad nije obična

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je danas da ekipa, uprkos svim problemima, prvi ovosezonski duel sa Partizanom dočekuje sa velikom željom da pobedi.

„Naravno da smo svi svesni da utakmica Crvena zvezde i Partizana nije obična i ovom duelu pristupamo adekvatno i shodno našim ambicijama. Partizan je pred početak sezone bio u problemima, ali su postepeno gradili tim, došao je Džons, možda i Andrić bude igrao. Mladi momci žele da se dokažu i izuzetno poštujem sve što je Partizan uradio i šta znaci u svetu košarke“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

On je priznao da ekipa na terenu ne izgleda ni blizu onoga kako bi želeo.

„Kao da smo u septembru i da je početak priprema. Imamo dva nova igrača, Milera i Štimca, želja je da ih kroz treninge što brže uklopimo. Pritom, ostali smo bez Dangubića i Mitrovića, koji su projektovani da budu nosioci igre. Nije lako doći do kvaliteta za koji se može reći da je maksimum ovog tima“.

Radonjić je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu timu da prebrodi krizu.

„Važno je da igrači osete podršku i da zajedno dođemo.do pobede nad Partizanom. Sastav koji izađe na terenu moraće da pruži maksimum u ovom trenutku“, naglasio je Radonjić.

Zvezdin trener je diplomatski prokomentarisao priče o povratku Markusa Vilijamsa.

„Očekujem od igrača koji su tu da budu bolji. Sutra je potpuni fokus na utakmici i sve drugo nije u prvom planu. Iskren da budem, mnogo toga se piše, priča, analizira. Ja kao trener osćam koliko je teško i koliki je pritsak. Pritisak nije pred Partizan, pritisak osećamo svaki dan. Imamo puno igrača koji će prvi put nastupiti u derbiju“.

O činjenici da Partizan posle duže vremena neće voditi Duško Vujošević, Radonjić je rekao:

„Imam previše svojih problema da bih mislio o tome“, naglasio je Radonjić, koji nije hteo da stavlja akcenat na priče o smeni i podršci prvog čoveka kluba Nebojše Čovića.

Derbi meč osmog kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 18 sati u hali Pionir.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaderbikošarkaPartizan
Komentari (0)
Dodaj komentar