Božinov: Prvo OFK Beograd, a onda da zgazimo Zvezdu

Fudbaler Partizana Valerij Božinov rekao je danas da njegova ekipa mora da pobedi OFK Beograd u prvoj utakmici prolećnog dela Super lige Srbije i istakao da crno-beli nakon toga žele da „zgaze“ Crvenu zvezdu u večitom derbiju.

„Prvo ide OFK Beograd, biće to teška utakmica, OFK će želeti da osvoji bodove protiv Partizana… Ali, Partizan mora i treba da dobije tu prvu utakmicu“, rekao je Božinov novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana su prvi deo šampionata Srbije završili na četvrtom mestu na tabeli sa 36 bodova, imaju 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

U prvom kolu prolećnog dela Super lige Srbije, 23. kolu, crno-beli gostuju OFK Beogradu. Utakmica je na programu u nedelju od 14.00 na Vračaru.

Nakon te utakmice crno-bele očekuje 150. večiti derbi protiv Crvene zvezde na stadionu u Humskoj.

„Jesam stranac, ali znam šta znači derbi. (Bivši fudbaler Partizana) Ivan Ivanov mi je i pre dolaska u Partizan pričao o derbiju. O derbiju se ne priča, derbi se igra. Kao igrač moraš da ostaviš sve na terenu i da pokažeš navijačima da si dao sve od sebe, da želiš da dobiješ“, rekao je Božinov.

Zvezda je u prvom delu šampionata slavila protiv Partizana na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:1.

„Izgubili smo na Marakani i sad ćemo da damo maksimum da dobijemo, jer znate u kakvoj smo situaciji. Nismo prošli u Ligu Evrope, nismo dobri u našoj ligi… Moramo da dobijemo derbi za sve nas, za navijače. Ako pobedimo u toj utakmici biće dobro za atmosferu, za samopouzdanje“, rekao je Božinov.

On je naveo da meč sa crveno-belima nije kao svaki drugi.

„To je utakmica gde ima više adrenalina, emocija, i to je normalno. Želimo da tu energiju ostavimo na terenu i da pokažemo da smo top igrači, da smo super tim. Mi ćemo da tražimo pobedu jer igramo na našem stadionu, želimo da zgazimo Zvezdu. Biće teško, ali moramo“, rekao je Božinov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar