Božović: Protiv Čukaričkog da osvojimo titulu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Čukaričkog pokušati pobedom da obezbedi titulu prvaka u Super ligi Srbije.

„Konačno nam se pruža šansa da i zvanično postanemo prvaci Srbije u ovoj ligi koja je trajala tri-četiri godine. Bili smo prvi u prošlom prvenstvu, ali ove godine još nismo osvojili titulu“, rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

Zvezda sutra od 18 časova igra protiv Čukaričkog, utakmicu 33. kola Super lige Srbije. Crveno-beli su posle dva kola u plej-ofu prvi na tabeli sa 42 boda i imaju devet više od Čukaričkog i ako ga pobede osvojiće titulu.

„Čukarički je ekipa koja zaslužuje poštovanje, oni mogu svakoga da pobede ako igraju onako kako oni znaju. Biće maksimalno motivisani, nemaju šta da izgube a i sigurno će im biti lakše što neće biti naših navijača na stadionu“, rekao je Božović.

On je dodao se nada interesantnoj utakmici sa mnogo golova, ali da ne zna da li njegova ekipa može da ponovi rezultat iz meča na Banovom brdu, kada je pobedila Čukarički sa 7:2.

Stadion „Rajko Mitić“ suspendovan je najmanje na jednu utakmicu zbog nereda navijača na 151. „večitom“ derbiju.

Na pitanje kakva će biti proslava titule bez navijača, Božović je rekao da mu je žao što njegova ekipa ima šansu da ovoji titulu bez navijača.

„Ja nemam osećaj da ćemo igrati utakmicu kada na tribinama neće biti naših navijača, ali šta je tu je, žao mi je što se to dogodilo“, dodao je on.

Upitan da li bi njegovoj ekipi „ušla voda u uši“ ako bi u slučaju eventualnog poraza u sutrašnjoj utakmici Čukarički prišao na šest bodova, Božović je odgovorio da se crveno-beli ne plaše.

„S obzirom na ovu treću rundu takmičenja mislim da bi najpravednije bilo da smo svi krenuli sa po nula dodova. Eto, toliko se plašimo eventualnog poraza“, rekao je Božović.

Božović je naveo da je Čukarički primer kako treba raditi u Srbiji, pošto taj klub „ima gazdu, ima glavu kuće a znamo da se kuća raspada ukoliko nema glavu“.

Upitan o kadrovskoj situaciji, Božović je rekao da će se Savo Pavićević oporaviti „za jedno dve-tri godine“.

„Ugo Vijeira je u Portugalu, javlja mi se preko ‘voc apa’, kaže da je dobro i da se ništa ne brinem i da će se brzo oporaviti. A mene, mene ledja bole i nadam se da će uskoro sve biti u redu“, rekao je on.

Fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić rekao je da će njegova ekipa pokušati da iskoristi šansu i osvoji titulu, „koju je odavno trebalo da osvoji“.

„Jeste da je Čukarički u odličnoj seriji od šest uzastopnih pobeda ali se mi ne opterećujemo time, mi smo Zvezda i želimo ovo prvenstvo da završimo“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar