Briljantna igra, sedma medalja, košarkaši u finalu OI

Košarkaška reprezentacija Srbije plasira se u finale Olimpijskih igara u Riju, pošto je rano jutros u polufinalu, briljantnom igrom, savladala Australiju 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23).

Košarkaši su obezbedili sedmu medalju u Riju za Srbiju, a za zlato će se boriti protiv Amerikanaca.

Predvođeni fenomenalnim Milošem Teodosićem srpski košarkaši održali su čas Australijancima, odbrana je bila neverovatna (samo 14 primljenih poena u prvom poluvremenu), a napad briljantan.

Ne pamti se da je ikad jedna ekipa u polufinalu Olimpijskih igara ovako „razbila“ rivala i na najbolji način mu se revanširala za poraz u grupnoj fazi.

https://twitter.com/nenetuittero/status/766785582001336320

Teodosić je meč završio sa 22 poena i pet asistencija, Stefan Marković postigao je 14, Milan Mačvan 12, Miroslav Raduljica 11, a Nikola Jokić devet, uz 11 skokova.

Sa druge strane Pati Mils i Brok Motum postigli su po 13, a Džo Ingliš 12 poena.

Finale je na programu u nedelju od 20.45 sati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

finalekošarkamedaljario 2016
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Slavko

    Drim tim….da li je to tako? Drim tim je bio samo onaj u Barseloni 1992 a sve ostalo je njegova kopija! Nema u ovom sastavu Amera nekoliko najboljih njihovih košarkaša. Ovi ovdje u Riju su sve do sada pobijedili. ali… Nisu dominirali, nusu demolirali protivnike kao ranijih godina! Sa Australijom su igrali na nekoliko poena, sa Srbijom su srećno izbjegli produzetke, Francuzi ih namučili, sa Špancima u borbi za finale su ih dobili kao bilo koja druga neka ekipa, skoro pa tijesno! Dakle, nije to drim tim i po ovome što su pokazali lako se može desiti da ih Srbija “smlati” u finalu! Ako budu igrali odbranu kao sinoć, šanse za pobjedu su jako velike!!!