Budućnost pobedila Zvezdu i vratila se na prvo mesto na tabeli

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Podgorici Crvenu zvezdu sa 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14), u utakmici 15. kola Jadranske lige, ostvarili 13. pobedu i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Budućnost je do pobede predvodio Tadija Dragićević sa 20 poena i 10 skokova, a dobru partiju prikazao je i Aleks Marić sa 16 poena i 10 skokova.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Marko Gudurić sa 20 poena, a Vladimir Štimac dodao je 13 uz pet skokova i to su jedini igrači sa dvocifrenim brojem poena u beogradskom timu.

Budućnost je od početka vodila, „trojkom“ Dragićevića povela je sa 18:9, a posle „trojke“ Suada Šehovića i sa 24:11. Domaći su dobro šutirali, ali su i iskoristili loš šut Zvezde, pa su prvu četvrtinu završili vodjstvom od 28:11.

Zvezda je do sredine druge deonice serijom od 14:0, uglavnom zahvaljujući Guduriću uspela da smanji zaostatak na tri poena razlike, a seriju je prekinuo Dragićević poenima sa linije za slobodna bacanja.

Budućnost je zatim uzvratila serijom od 8:0 i na poluvreme otišla vodjstvom od 38:29. 

Domaći su u trećoj četvrtini nastavili sa dobrom igrom, a Omar Kuk i Dragićević su vratili dvocifrenu prednost. Zvezda je u 29. minutu uspela da se primakne na devet razlike, ali je prvo Marić doneo podgoričkom timu dvocifrenu prednost, da bi posle „trojki“ Dragićevića i Šehovića Budućnost povela sa 60:42.

Domaći tim je do kraja utakmice čuvao prednost i ostvario 13. pobedu, kojom se vratio na prvo mesto na tabeli. Zvezda je treća na tabeli sa 11 pobeda i četiri poraza.

U 16. kolu Zvezda će u četvrtak igrati u Beogradu protiv Zadra, a Budućnost u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar