Čeferin o Barseloni: To je jedna od najozbiljnijih situacija u fudbalu

LJUBLJANA – Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da se Barselona nalazi u veoma teškoj situaciji povodom optužbi da je katalonski klub uplaćivao novac na račun bivšeg predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Španije (RFEF), prenosi slovenački list „Ekipa“.

UEFA je pre nekoliko nedelja pokrenula istragu o Barseloni u vezi sa slučajem „Negreira“.

„Ne mogu direktno da komentarišem ovaj slučaj iz dva razloga. Prvo, imamo nezavisnu Disciplinsku komisiju. Drugo, nisam se detaljno bavio ovom materijom. Mogu da kažem samo da je situacija krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po meni jedna od najozbiljnijih u fudbalu otkako sam u njemu. Na nivou španske lige, naravno, stvar je zastarela i ne može imati posledice, dok je postupak u toku na nivou španskog tužilaštva. Isto važi i za UEFA, ni ovde nije ništa zastarelo“, rekao je Čeferin.

On se osvrnuo na činjenicu da Real, Barselona i Juventus nisu odustali od projekta Superlige.

„Interesantno je podvući da od tri kluba što planiraju da ‘spasu fudbal’, protiv jednog se vodi krivični postupak za falsifikovanje finansijskih izveštaja (Juventus), protiv drugog istraga da je organizovao plaćanje sudija (Barselona), a videćemo li da ima nešto i protiv trećeg (Real)“, istakao je Čeferin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar