CGTN Amerika pokrenula akciju 'Zajedno za zajedničku budućnost'

Američki odsek Kineske globalne televizijske mreže CGTN Amerika pokrenuo je medijsku akciju „Zajedno za zajedničku budućnost“.

Program uključuje video poruke poznatih gostiju, očekivanja starijih članova Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i olimpijaca na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu 2022. godine, kao i proslavu kineske Nove godine u Vašingtonu.

Predsednik Kineske medijske grupe (CMG) i glavni urednik Šen Haisijung poslao je video poruku u kojoj je svet upoznao sa najsavremenijim 5G studiom za striming uživo.

Šen u svojoj video poruci poziva medijske kolege iz celog sveta da koriste studio koji je izgradjen u brzom vozu i koji će se koristiti tokom ZOI.

Ambasador Kine u SAD Ćin Gang poslao je specijalnu video poruku ljubiteljima hokeja na ledu, rekavši da ljudi vole ovaj sport jer on odražava „sportsko umeće medjusobnog poštovanja“ i „fer pleja“.

Ambasador je takodje rekao da Zimske olimpijske igre u Pekingu koriste najbolju tehnologiju za pravljenje leda na svetu i da će proizvesti „nultu emisiju ugljenika“.

Stariji član Medjunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund, kao i nekoliko američkih olimpijaca, uključujući trostrukog američkog osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama Šona Vajta, izjavilo je da imaju velika očekivanja od predstojećih Igara.

Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. poklapaju se sa kineskom novom godinom.

CGTN Amerika organizovala je proslavu sporta, jedinstva i sreće za predstojeću godinu tigra u Capital one areni u Vašingtonu na kojoj su deljeni pokloni, uključujući plišane tigrove i pande.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar