Čilić preko Bublika do četvrtfinala Kvinsa

LONDON – Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se večeras u četvrtfinale Kvinsa savladavši Aleksandra Bublika sa 7:6 (6), 7:5 posle sat i 36 minuta igre.

Čilić je gubio sa 5:0 i 6:3 u taj-brejku prvog seta, ali je napravio veliki preokret i slavio sa 8:6.

I u drugom setu viđena je velika borba, a Hrvat se bolje snašao uz završnici i slavio sa 7:5.

Rival Marina Čilića u četvrtfinalu turnira u Londonu biće Finac Emil Rusuvuori koji je sa 6:2, 7:6 savladao Britanca DŽeka Drejpera.

Danas je kompletiran još jedan četvrtfinalni par u kom će se sastati Alehandro Davidović Fokina i Botik van de Zandshulp.

Španac je u osmini finala savladao Aleksa de Minora iz Australije sa 4:6, 6:4, 7:5, dok je Holanđanin bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova sa 7:6 (5), 6:3.

Sutra su na programu preostala četiri meča osmine finala. Amerikanac Tomi Pol na megdan će Stenu Vavrinki, Denis Kudla biće rival Mateu Beretiniju, a Rajan Peniston biće protivnik Fransisku Serundulu.

Program će zatvoriti srpski teniser Filip Krajniović koji će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv Sema Kverija iz SAD (ne pre 17.30).

Kvins, turnir serije 500, igra se na travnatoj podlozi u sklopu priprema za Vimbldon, a nagradni fond iznosi 2,134,520 evra.

Titulu na takmičenju u Londonu brani Italijan Mateo Beretini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar