Čistka u Čelziju: Murinjo smenjen!

BBC javlja da je portugalski trener Žoze Murinjo smenjen zbog loših rezultata.

Aktuelni šampion Engleske Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate u prvenstvu, pošto je u 16 kola pretrpeo devet poraza i zauzima 16. mesto na tabeli sa 15 bodova, 20 manje od prvoplasiranog Lestera.

Čelsi se plasirao u osminu finala Lige šampiona i igraće protiv Pari Sen Žermena narednog februara.

Pep Gvardiola, Gas Hidink, Brendan Rodžers i Huande Ramos su najavljeni kao mogući naslednici.

Čelsi potvrdio smenu Murinja: Razlaz u obostranom interesu

Engleski premijerligaš Čelsi potvrdio je na zvaničnom sajtu da je sporazumno raskinut ugovor sa menadžerom Žoze Murinjom.

„Svi u Čelsiju smo zahvalni Žozeu za njegov doprinos od povratka u klub 2013. godine. Njegove tri titule u Premijer ligi, tri Liga kupa, FA kup i Komjuniti šild činne ga najsuspešnijim menadžerom u 110-godišnjoj istoriji. Ali, Uprava i Žoze su se složili da rezultati ove sezone nisu dobri i da je u obostranom interesu da obe strane krenu svojim putem“, navodi se u saopštenju.

Iz kluba navode da odnosi sa Murinjom ostaju dobri i da će on uvek biti poštovan, voljen i značajan u istoriji Čelsija.

„Ono što je uradio garantuje da će uvek biti toplo pozdravljen na Stamford Bridžu“, ističu iz Čelsija i poručuju da neće biti daljih komentara, kao i da će fokus biti na tome da tim ostvaruje rezultate na nivou potencijala.

Poraz od Lestera (1:0) u ponedeljak bio je poslednji u nizu očajnih Murinjovih rezultata ove sezone u Premijer ligi, pošto se ekipa nalazi na 17. mestu, samo bod od opasne zone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ČelziŽoze Murinjo
Komentari (0)
Dodaj komentar