Crvendakić: Moramo da zaboravimo umor i da se borimo

BEOGRAD – Moramo da zaboravimo umor i spremne smo da na terenu pokažemo borbenost koja nas krasi godinama, izjavila košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić.

Košarkašice Srbije „sitno broje“ do Evropskog prvenstva, koje je na programu od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a samo mesec dana kasnije očekuju ih i Olimpijske igre u Tokiju.

„Kao i skoro sve devojke, i ja sam na pripreme došla iz sezone. Praktično umorne, ali kada znamo šta nas čeka ovog leta, imamo dodatnu motivaciju da se spremimo još bolje i zaboravimo šta je bilo iza nas. Mislim da smo se veoma dobro spremile, imamo još nekoliko dana, pa krenemo na EP, a posle i na Olimpijske igre. Moramo da zaboravimo umor i spremne smo da na terenu pokažemo šta smo do sad uradili“, rekla je Crvendakić Tanjugu.

Iako su se reprezenatativke u etapama priključivale pripremama, košarkašica francuskog Asvela smatra da to neće uticati na konačnu formu tima pred dva velika takmičenja ovog leta.

„Godinama smo na okupu i mislim da nije bilo velikih problema. Možda jeste u tome što smo se sve zajedno okupile pre mesec dana, ali poznajemo se dugo i trebalo nam je samo nekoliko dana da se vratimo na ono ‘naše staro'“.

Izabranice Marine Maljković na Evrobasketu igraće u grupi sa Italijom, Crnom Gorom i Grčkom i braniće bronzanu medalju, osvojenu 2019. godine u Beogradu.

„Uvek smo išle korak po korak. Da pobedimo prvu utakmicu, pa svaku sledeću i onda ćemo da gledamo šta i kako dalje. Ono što je sigurno jeste da ćemo se boriti, ta borbenost nas krasi godinama i ona nam je donela medalje. Daćemo sve od sebe, a rezultat dolazi sa tim“, kaže Crvendakić, koja ističe da je atmosfera u timu sjajna kao i uvek.

„Došli smo iz teških sezona, korone, drugačijih uslova igranja i onda kada se sastanemo u reprezentaciji uvek nam je lepo. Podržavamo jedna drugu, pravimo šale kako bismo ostale pozitivne i kako bismo sve ovo izgurale zajedno“, zaključila je Crvendakić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar