Čukarički u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se danas u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su u revanš utakmici prvog kola u kazahstanskom Šimkentu odigrali nerešeno 3:3 s Ordabasijem.

Čukarički je prošlog četvrtka u Beogradu u prvom meču pobedio sa 3:0.

Golove za Čukarički postigli su Staniša Mandić u 10. i 14. minutu i Asmir Kajević u 21. Strelci za Ordabasi bili su Aleksandar Gejnrih iz slobodnog udarca u drugom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena, Jerkebulan Tungišabajev u 68 i Temirlan Erlanov u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Beogradski tim će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela madjarskog Videotona i moldavske ekipe Zarija Balti. U prvom duelu Videoton je pobedio sa 3:0. Utakmice drugog kola su na programu 14. i 21. jula, a ekipa s Banovog brda će u prvom meču igrati u gostima.

Čukarički je poveo iz prve prave šanse, kada je Nikola Janković dobro centrirao u peterac i pronašao Mandića kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu. Isti igrač duplirao je prednost četiri minuta kasnije kada je izbio pred golmana domaćih.

Takodje, Mandić je u 21. minutu asistirao kod trećeg gola za Čukarički, kada je prošao po levoj strani i ubacio loptu pred gol, gde je sačekao Kajević i bez problema poslao je u mrežu.

Ordabasi je smanjio zaostatak u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, golom Gejnriha iz slobodnog udarca, koji je dosudjen posle prekršaja Stefana Živkovića na Mardanom Tolebekom.

U drugom poluvremenu kazahstanska ekipa je kontrolisala ritam utakmice, a u 68. minutu posle kornera s desne strane Tungišabajev se snašao u gužvi posle kornera, te je udarcem iz okreta s oko pet metara savladao Nemanju Stevanovića.

Čukarički je preko Kajevića u 79. minutu imao prvu dobru priliku u drugom delu, ali je udarac veznog fudbalera ekipe s Banovog brda s oko sedam metara odbranio Sergej Bojčenko.

Domaćin je u sudijskoj nadoknadi vremena posle još jednog prekida stigao do izjednačenja, a strelac je bio Erlanov, koji je takodje dobro reagovao u gužvi nakon kornera s desne strane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar