Ćurčić: Važna pobeda jer je ova generacija u stvaranju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je njegova ekipa u stvaranju i da nije sama kriva za poziciju u kojoj se nalazi.

„Ova generacija je u stvaranju, a izgubljena je vera u nju, zato je ova pobeda važna. Ekipa je bila previše kritikovana, a nije sama kriva za ovo gde se nalazi“, rekao je Ćurčić novinarima posle utakmice u Elbasanu.

Srbija je večeras u Elbasanu pobedila Albaniju sa 2:0, golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi vremena. Srbija nema šanse za plasman na turnir, pretposlednja je sa četiri boda, a Albanija još ima šanse, nalazi se na trećem mestu sa 11 bodova, bodom manje od drugoplasirane Danske, ali i utakmicom manje.

„Čestitao bih svojim igračima na požrtvovanoj igri, velikom zalaganju, ne samo u ovih 90 minuta, već i u prethodnom periodu. Dobrim radom i odnosom smo zasluživali više nego što smo dobijali, ali smo čekali da rad naplatimo u kvalifikacionoj utakmici. Ekipa se od prvog dana psihološki spremala da ovu utakmicu odigra na najvišem nivou. Igrači su sproveli ono što su želeli. Moram da ih pohvalim“, kazao je Ćurčić.

„Odgovorili smo na agresiju Albanije, kvalitetnim posedom je držao utakmicu pod kontrolom, sprečili smo njihove brze napade. Bili smo u problemu posle povreda Branislava Ivanovića i Nemanje Matića, 15-20 minuta smo se povukli, ali tu je presudila velika želja. Sve tri izmene su dale doprinos“, dodao je on.

Selektor je naveo da ne zna da li je ispravno poništen gol Adema Ljajića u prvom poluvremenu dok ne pogleda snimak.

Ćurčić je zahvalio srpskim navijačima na podršci i pohvalio albanske što je „utakmica prošla u lepom ambijentu“.

On je pohvalio i Fudbalski savez Albanije za doček i istakao da je važno što se sve dobro završilo.

Selektor je kazao da se nada da će pobeda nad Albanijom doneti samopouzdanje njegovom timu, jer ekipa „dugo nije imala rezultate koji se od nje očekuju“.

Ćurčić je rekao da ekipa nije razmišljala o osveti zbog toga što joj je UEFA oduzela tri boda i pobedu u prvom susretu dodelila Albaniji, posle incidenata sa dronom i ulaska navijača na teren u Beogradu.

Albanija će morati da pobedi Jermeniju u sledećem kolu kvalifikacija, ako želi da se direktno plasira u Francusku.

„Kvalitet i konstantnost neke ekipe zasluži mesto. Ne bih prognozirao, ko bude drugi na tabeli na kraju, sigurno da je to zaslužio“, kazao je Ćurčić.

Selektor je rekao da se nada da će se oporaviti povređeni igrači za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u septembru.

„Nadam se da će se oporaviti oni koji nisu sa nama, da će neko iz mlađih selekcija sazreti. Izgledaće sve bolje i bolje ako bude išlo kako treba“, rekao je on.

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije završiti u nedelju od 18.00 časova, utakmicom protiv Portugala na stadionu Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar